Oдржана изборна скупштина удружења Љубинаца

У београдском хотелу Невски у недељу 10. септембра 2023. године одржана је изборна скупштина удружења Љубињаца на којој је једногласно усвојен извјештај о досадашњем раду.

Досадашњи предсједник удружења академик Милован Р. Пецељ добио је повјерење и за наредни четворогодишњи мандат. На мјесту предсједника Скупштине удружења и у наредном периоду биће проф др. Вељко Брборић.

Скупштина је прихватила и измјене статута по коме се због ефикаснијег рада број чланова Управног одбора са 17 смањује на 11, док ће убудуће Удружење имати пет потпредсједника и два замјеника предсједника. Предсједник Милован Р. Пецељ је добио повјерење од стране УО да у наредном периоду одабере своје сараднике.

На скупштини се разговарало и о организацији 2. Сабора Љубињаца које ће бити одржано 29. септембра 2023. године са почетком од 19 часова у ресторану Језеро Azzaro на Ади Циганлији.

Предвиђен је богат културно умјетнички програм чију ће окосницу и овога пута чинити чланови АКУД “Шпанац” које годинама са великим успјехом предводи Милош Сикимић.

У припреми је и богат фонд награда за за томболу, а очекује се да ће овогодишњем сабору присуствовати поједине познате јавне личности чије је поријекло из Љубиња. Прво сијело Љубињаца је оставило изузетан утисак, па отуда не чуди велико интересовање за ново завичајно окупљање за које је већ резервисано више од 150 карата. Зато се апелује на све заинтересоване да на вријеме резервишу своје мјесто.

Један од најуспјесшнијих српских привредника Милан Пешут обавијестио је присутне о проширењу производних програма фирме “Фармавит” за чије потребе ће бити неопходно произвести чак 100 тона херцеговачког бијелог лука годишње, што ће значајно поправити економску ситуацију Љубиња.

Чланови скупштине су подржали предлог Сава Ћоровића да се помогне издавање “Гласника Љубиња”, једног од 16 регистрованих часописа у Републици Српској.

Гост скупштине је био Дејан Стошић, бивши народни посланик у Скупштини Србије, из Смедерева, чије је поријекло из Херцеговине.

Он је присутне обавијестио да ће и ове године за Дан српског јединства, слободе и националне заставе угостити 50 најбољих основаца из Херцеговине, мађу којима ће бити и двије ученице из Љубиња.

Преузето са: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар