Одржана Скупштина Ловачког друштва Фазан из Кукујеваца

У Кукујевцима је 2. априла 2023. одржана Скупштина Ловачког друштва Фазан. На Дневном реду су били избор радног предсjедништва, Извјештаји записничара, верификационе комисије, овjеровaтељи записника, Изјештај предсједника, благајника, економа и Надзорне комисије, План рада за 2023/2024, Разматрање чланарине, Општински конкурс за додјелу средстава.

Ово друштво је врло активно и сложно приступа свим акцијама, тако да за ову годину имају бројне планове, да ће у предстојећем периоду изградити двије високе чеке, поправљање постојећих ловно- техничких објеката и одржавање истих, изградња и поправак постојећих и прављење по потреби нових солишта, обрада властите земље, набавка соли за дивљач, зимска прихрана дивљачи, пребројавање дивљачи и ловови на предаторе, радови на уређењу ловачке викендице, такмичење у ловном стрељаштву, кувању, обавезни радови на ванредним одлукама УОЛД Фазан, сарадња са комшијским друштвима, сарадња са организацијама и удружењима у селу, обавезних 5 радних акција на Ловачкој кући.

Како нам је рекао предсједник Дарио Марић биће врло задовољни ако успију да реализују све неваедене акције. Да ово Ловачко друштво организовано и предано ради говори и чињеница да се број чланова, ловаца, повећава, па је са 36 број ловаца повећан на 40. Фазан је основан 1992. године, ловиште се простире на 3.500 хектара, али је шума заступљена на свега 150 хектара. Због тога нема бројне дивљачи. Од штеточина најзаступљенији су шакали и лисице, док су дивље свиње и јелени у пролазу.

Радо се окупљају у свом локачком дому, а најбољу сарадњу имају са Ердевиком и Шидом.

 

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар