kordunasko vece 1

ОДРЖАНО 28. КОРДУНАШКО ВЕЧЕ У БЕОГРАДУ

У суботу 26. марта 2016. године у ресторану Холивуд на Лединама, Београд, одржано је 28. Кордунашко вече којој је присуствовало преко 700 Кордунаша и њихових пријатеља. Присутне су поздравили предсједник Завичајног клуба Кордунаша Петар Шаула, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта, предсједник СКД „Просвјета“ из Загреба Чедомир Вишњић и замјеник жупана Сисачко-мославачке жупаније из реда Срба Богдан Ркман. Линта је у свом обраћању, између осталог, рекао да је био у посјети генералу Ђукићу и капетану Драгану који се неправедно налазе у сплитском затвору и позвао присутне да их поздраве великим аплаузом.

Од гостију били су још присутни начелник општине Крњак Дејан Михајловић, бригадни генерал родом са Кордуна Жељко Нинковић, делегације Института за савремену историју који ради на писању научне монографије о Кордуну, Града Зрењанина, општине Стара Пазова, мјесне заједнице Кљајићево, Ногометног клуба Петрова гора из Војнића, Коалиције удружења избјеглица, КУД-а „Ћирило и Методије“ из Бусија и Завичајног удружења Банијаца. Посебне похвале упућујемо Завичајном клубу Кордунаша који је 28. Кордунашко вече организовао на највишем нивоу.

У службеном дијелу програма наступили су чланови Пододбора Српског културног друштва „Просвјета“ из Крњака, Војнића и Вргинмоста и КУД-а и „Вук Караџић“ из Чонопље (општина Сомбор). Присутне посјетиоце су забављали познати бенд „Треф“ а наступили су још пјевачи Саша Катанчић, Ратко Шарац и Радмило Зекић. Атмофсера на Кордунашкој вечери је била одлична и био је присутан велики број младих Кордунаша и њихових пријатеља. Водитељ програма била је Бојана Вучић. Присутнима је подијељено више стотина примјерака мјесечног листа Савеза Срба из региона СРПСКО КОЛО (досад су објављена три броја).

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2621″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1459106498000″]
Нема коментара

Напишите коментар