vece petrovcana 0

ОДРЖАНО 5. ТРАДИЦИОНАЛНО ВЕЧЕ ПЕТРОВЧАНА У БЕОГРАДУ

Дана 26. марта 2016. године, у вечерњим сатима, у препуној сали (капацитет 450 мјеста) ресторана „Белвуд“ на Кошутњаку, у организацији Удружења Петровчана у Београду, одржано је пето традицонално вече Петровчана.

Домаћин сијела, предсједник Удружења Боро Бањац је и овом приликом подсјетио да је ова година посвећена 130 годишњици рођења Јована Бијелића. Петровчане је поздравио начелник Златко Хујић, који је поред плакете Удружења добио на дар и вриједно умјетничко дјело, слику Сокола Соколовића. Након здравичара Света Качара, у име владике Атанасија гостима се обратио протојереј Миладин Тешановић, као и Драго Ковачевић, начелник општине Дринић.

Удружење је плакетама наградило заслужне појединце и организације. У богатом програму који је водила надахнута Татјана Рађеновић, чула се пјесма женске пјевачке групе „Петар Кочић“ из Челарева. Глумица Татјана Кецман је својим тачкама до суза насмијала публику.

Најсрећнији су се радовали богатим добицима на томболи. Одсуство легендарног пјевача, рођеног Петвровчанина, Маринка Роквића надомјестио је његов млађи син Марко, што је био позив присутнима да се ухвате у коло. Пјесма је одзвањала Кошутњаком до ситних сати. Петровчани су са великим интересовањем листали Српско коло, а подијељен је и мјесечни билтен општине Босански Петровац.

Трифко Ћоровић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2662″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1459430246616″]
Нема коментара

Напишите коментар