nevisinjsko sijelo 1

Одржанo седмо невесињско сијело у Београду

Удружење Невесињаца у Београду организовао је 20. фебруара 2016. године у Сава центру у Београду по седми пут Невесињско сијело. У сали ресторана „Сава центра“ окупило се више од 500 Невесињаца и пријатеља Невесиња. Домаћин овог сијела, био је др Трифко Брењо који је у свом уводном говору поздравио госте и рекао да је од хајдучких времена било увијек часно носити име Невесињац. Брењо је истакао да Невесињца краси храброст, чојство, поштење, оштроумност, истинољубље и честита људска душа. Присустнима су се обратили и преосвештени Владика захумско-хереговачки Григорије и начелник општине Невесиње Момчило Шиљеговић.

Водитељски пар Снежана Лукић и Миливоје Бештић подсјетили су присутне да је Невесињска гимназија обиљежила пола вијека постојања, каои да је тим поводом издата монографија која садржи имена више од 7000 ученика. Претходну годину су обиљежиле двије Невесињке. Сликарка Биљана Ристић је насликала 21 портрет јунака Невесињске пушке. Друга Невесињка Весна Капор је за књигу „По сјећању се хода као по мјесечини“ добила награду Милош Црњански. Присутни су могли да уживају у пјесми женске пјевачке групе Мокрањац. Стихове су казивали позната глумица Јелена Жигон и пјесник Божидар Глоговац. Појац Љуба манасијевић запјевао је пјесму „Востани Сербие“. Међу бројним званицама били су, између осталих, присутни предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић и представници бројних херцеговачких удружења која дјелују у Србији.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2311″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1456186938584″]
Нема коментара

Напишите коментар