Општина Шековићи

Општина Шековићи прославила крсну славу Велику Госпојину

Општина Шековићи обиљежила je дан и крсну славу општине Успења Пресвете Богородице, 28. августа. Програм обиљежавања је започео у 10 часова када је општинска делегација заједно са гостима и пријатељима положила вијенце на Централно спомен обиљежје и у Спомен соби жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата.

Затим је одржана свечана сједница Скупштине општине Шековићи у Дому културе у Шековићима. На сједници су говорили предсједник Скупштине општине Митар Лазић и замјеник начелника општине Шековићи Славиша Мркајић. Обојица су искористили прилику да грађанима честитају празник и да се захвале гостима који су дошли на обиљежавање. Известили су присутне о реализованим активностима у протеклом периоду у општини и који су даљи правци дјеловања извршне власти.Поводом дана општине, управа је додјелила плакете и поклоне људима који су својим дјеловањем учинили доста на развоју оштине, промоцији општине и области хуманитарног рада. Плакете за развој додјељене су Амбасади Јапана у БиХ, Амбасади Словачке у БиХ, Милану Кикићу (директор ЈП „Воде Српске“), Пери Лукићу (директор „Кесо-градње).

Посебну захвалност општина је исказала делегацији Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства, чијом заслугом је имплементиран пројекат уређења корита ријеке Дрињаче. У области развоја пољопривреде, плакете су добили Милисав Глишић и Ненад Бобар. За хуманитарни потез године плакету је добио Миле Кандић.

Плакету и сат са посветом општине Шековићи такође је добио и Драго Ашћерић, предсједник Удружења „Бирач-Дрина“ , угледни привредник, добар човјек који је својим хуманитарним радом помогао многим људима са територије општине Шековићи. Својим залагањем и успјешним радом учинио је доста на промоцији саме општине, речено је на овом свечаном скупу.

новинар „Српског кола“
Весна Вуковић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“11453″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1505347948963″]

Нема коментара

Напишите коментар