Погоршано здравствено стање генерала Младића

Здравствено стање генерала Ратка Младића је озбиљно, а постоји могућност да је имао и блажи инфаркт. Ово је за нашу телевизију потврдио његов син, Дарко Младић, који је данас успио ступити у контакт са оцем.

Тражи адекватно лијечење свог оца. Придружиле су му се и организације проистекле из одбрамбено – отаџбинског рата.

Генерал Ратко Младић има упалу плућа, воду у плућима и слабо срце, а можда је имао чак и блажи инфаркт – ово је за нашу телевизију потврдио његов син Дарко Младић. Из Хага је добио информације да је здравствено стање генерала озбиљно.

– Наши љекари су исто таквог става да јесте озбиљна ситуација поготово узевши у обзир и његове године и остале болести али да уз адекватну терапију би требало да буде ријешено – рекао је Дарко Младић.

Дарко Младић каже да је медицинска документација која је достављена је непотпуна.Тим љекара из Београда већ је послао захтјев, како би им се доставило оно што је потребно, да би имали увид у здавствено стање генерала Младића.

– Ја се надам да ће они брзо да ријеше и да нам дају брз термин да наши љекари оду, јер све остало мислим да би било некакво прикривање или немара или неког стања и тако даље. Мислим да то никоме није у интересу у овом тренутку мислим да је свима у интересу да генерал добије адекватну терапију – навео је Дарко Младић.

Подршка генералу Младићу стиже из организација проистеклих из одбрамбено – отаџбинског рата. Директор Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих Републике Српске Милорад Којић затражио је од Хашког мехенизна да, због погоршаног здравственог стања, хитно пусти генерала Ратка Младића, како би му било обезбијеђено адекватно лијечење у Србији или Русији. Адекватно лијечење, траже и из Борачке организације Српске.

– Да се дозволи лијечење тамо гдје он хоће, то јест на територији Србије на ВМА или у некој другој адекватној здравственој установи – изјавио је предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић.

И Организација старјешина Војске Републике Српске, позива Међународни резидуални механизам за кривичне судове, да се генерала Младића обезбједи потребно лијечење, од стране стручњака из Србије или Русије.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар