ПОРУКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДУБРОВНИКА: Требињци су добродошли ако претходно клекну и извину се за своја злодјела!

Градоначелник Мато Франковић се данас на представљању програма поводом 30. годишњице одбране града осврнуо на поруке које задњих дана шаље предсједник Републике Србије Александар Вучић, пише Дубровачки дневник.

„У временима у којима се налазимо, а не можемо рећи да су пуно боља, она се можда другачије називају и класифицирају. Из Републике Србије од Вучића поновно чујемо неке нове повике, о некој новој идеји велике Србије, сада су је преименовали, зову је српским светом. Тко не види ту опасност која нам долази и подиже се, те тензије које се догаађају, идеја о градњи зрачне луке у непосредној близини Требиња, проблеме који се догађају у Црној Гори, проблеми који се догађају у Косову. Уистину, Вучић је почео скидати своју јањећу кожу и облачити ону своју праву четничку кожу, коју је увијек и имао – рекао је Франковић и додао да је Вучић био главна особа за медије у Милошевићевом режиму.

– Истицао је како ми у Дубровнику палимо гуме. Ми то не смијемо заборавити, ти се људи нису и неће испричати исто као што се нису и неће испричати ови људи из Требиња – рекао је Франковић.

Он је изразио негодовање поводом интервјуа дубровачког професора Здравка Баздана.

– Ја сам се шокирао када сам читао интервју професора Баздана гдје он позива неке Требињце да они дођу с нама комеморирати. Немају они што долазити, они прво требају клекнути и испричати се за своја злодјела која су направили овоме граду, а онда нека дођу када год желе – поручио је градоначелник.

Франковић се осврнуо и на питање о изградњи аеродрома у близини Требиња.

-Већ смо упутили Босни и Херцеговини протестна писма и тражили одговоре на то како је могуће да се у непосредној близини изворишта ријеке Омбле планира један тако велики инфраструктурни објект који ће неминовно угрозити извориште Омбле. Вјеурјемо да ћемо ту у сурадњи с БИХ добити јасне одговоре о заштити наведенога али понављам, итекако нам чудно звучи да Република Србија гради у Републици Босни и Херцеговини аеродром. То све зове на један велики аларм, а посебно понављам, свака два дана чујете из уста или предсједника владе или министара владе Републике Србије причу о српском свету. Ништа то не мирише на добро – поручио је Франковић.

ИЗВОР: Дубровачки дневник/Преузето са: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар