Празник

Празник Велика Госпојина прослављен у Пакрацу и осталим храмовина у западној Славонији

Празник Успенија Пресвете Богородице молитвено је прослављен свим храмовима Епископије славонске који Пресвету Богородицу и спомен на Њено Успеније прослављају као свог патрона. У понедељак, 28. августа 2017. године, у парохији пакрачкој, у Саборном храму Свете Тројице, са вjерним народом свету Литургију уз саслужење протођакона Милана Томашевића служио је протојереј Сретен Лазаревић, парох у Руми у Епископији сремској.

Светој тајни причешћа приступили су готово сви окупљени, а након тога, по свршетку свете Литургије, честитајући празник и преносећи благослове Преосвештеног Владике г. Јована пригодном бесjедом присутне је поздравио надлежни парох пакрачки протојереј-ставрофор Ђорђе Теодоровић.

Овај празник и завjетну славу светом Литургијом са својим свештенством вjерни народ молитвено је прославио и на осталим парохијама: даруварској на месту „светиње“ – извора у Крештеловцу, затим на парохији боровско-сухопољској, у парохији бодеграјској и на црквишту у парохији у Мацутама.

У поподневним часовима и у селу Јагма поред Липика, испред часног крста подигнутог у селу, освештање славског колача и жита, уз саслужење протојереја-ставрофора Ђорђа Теодоровића и протођакона Милана Томашевића, извршио је протојереј Сретен Лазаревић.

Епархија славонска

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар