АКТУЕЛНО:

Преминуо бивши министар Одбране Републике Српске Крајине

На Војномедицинској академији, у Београду,  15. јула 2020. године преминуо је вицеадмирал у пензији Душан Ракић. Рођен је у Јајинцима 1943. године. Завршио је највише војне школе.

Поред низа дужности, пок. вицеадмирал Душан Ракић био је ратни командант Војнопоморског сектора Пула, начелник Штаба Команде Ратне морнарице, заменик начелника Генералштаба Војске Југославије за Ратну морнарицу и министар одбране Републике Српске Крајине од 19. октобра 1993. године до 4. октобра 1994. године када је пензионисан.

После пензиионисања живео је уХерцег Новом и у Младеновцу, у Дому за стара лица, где је као тежак болесник без ноге и после претрпљеног можданог удара, живео у, како је он тврдио, несносним условима, без одговарајуће здравствене заштите, чак је и матретиран. Преко друштвених мрежа тражио је помоћ, али му је нико није пружио.

Сахрањен је на Новом бежанијском гробљу у присуству брата и пријатеља из Ратне морнарице у условима које је дозвољавала ситуација због пандемије. На жалост, нико од представника удружења из Републике Српске Крајине није присуствовао иако су нека обавештена и о болести и о смрти.

 

Бошко АНТИЋ

контраадмирал у пензији

Нема коментара

Напишите коментар