Преминуо Бора Дрљача

Пјевач Бора Дрљача преминуо је , 11. октобра, у 80. години живота.
Према писању београдских медија, пјевач је преминуо у кући.
Пјевач је претходних мјесеци више пута био лијечен и оперисан, најприје због карцинома дебелог цријева, а потом и због тромба у близини срца.
Борислав Бора Дрљача рођен је 29. августа 1941. године у селу Доња Суваја, у општини Босанска Крупа.
Борин отац Бранко је био економ, пословођа у трговини и матичар, а такође је лепо певао и свирао гитару. Мајка Стоја је била економ и страдала је у Другом светском рату. После њене смрти, отац се поново оженио, а певачу није остала ниједна мајчина слика.
Основну школу завршио је у Суваји, након чега је отишао код стрица у Бачку Тополу. Тамо је завршио средњу пољопривредну школу. Био је млад када је дошао у Београд и почео је да пева у КУД “Бранко Радичевић” и “Шпанац”. Сиромаштво је одредило његов пут, јер га је мотивисало да постане неко и нешто у животу. Пријавио се на аудицију за Радио Београд, коју је положио и убрзо је његова музичка каријера кренула узлазном путањом.
Био је један од најпопуларнијих певача у Југославији. Стекао је статус Истакнути уметник и добио је награду за животно дело. Снимио је преко 50 носача звука на којима се налази око 400 песама. Продао је више од пет милиона плоча и касета. Наступао је по целом свету, а највише у Америци, Канади, Аустралији и западној Европи.
Преузето са: Банија онлајн
Нема коментара

Напишите коментар