Пригревчани сложно обнављају купалиште

Пригревчани су се некада могли похвалити мотелом Плажа грађеним давне 1967. године уз канал ДТД, а неколико километара од села. Одмаралиште заједно са купалиштем је било омиљено мјесто за одмор Пригревчана, али и људи из Апатина, Сомбора, Сонте како због уређених плажа, тако и због јефтиног менија. Данас је то мјесто запуштено и девастирано.

Продајом ПИК-а, тј. утапањем у АИК Апатин, угоститељство и трговине Пригревице, па и Мотел, прешли су у руке Делта холдинг компаније. На писмо о намјерама да се објекат врати у руке Мјесне заједнице Пригревице упућено Делта холдингу добили су позитиван одговор, и већ 27. фебруара предсједник апатинске општине Милан Шкрбић потписао је уговор са Делтом и пренио Мотел у власништво МЗ Пригревица.

Група ентузијаста на челу са предсједником Управног одбора Удружења Срба из Лике Личко Огњиште Недељком Дошеном који уједно и предводи Комисију за инфраструктуру и енергетику МЗ Пригревица, одлучила је да врати стари сјај Плажи и купалишту и да Пригревчани имају ново мјесто за одмор. Тако су прво окрчили то подручје, планирају да на костуру који је остао од старог мотела, бетонирају нови објекат, а раде и на уређењу плаже.

– Уз помоћ локалне самоуправе, ЈП Воде Војводине, ЈП Војводина шуме, ЈП Наш Дом Апатин,  група ентузијаста је у току марта мјесеца у два наврата 08.03. и 20.03. посадила око 200 садница на будућим спортско-рекреативним теренима око бившег мотела Плажа покрај канала ДТД, неколико километара од села – рекао нам је Недељко Дошен.

Како нам је Дошен рекао радови на уређењу плаже су окупили Пригревчане, и нада се да ће купалишна сезона бити на љето званично отворена.

Предсједник Управног одбора Удружења Срба из Лике Личко огњиште Недељко Дошен искористио је прилику и објавио почетак сарадње са дијелом личке пјевачке групе КУД-а Никола Тесла из Бачког Брестовца.

– Половином прошле године на наступима етно група стицајем околности, заједнички су наступили дио личке групе из Пригревице и дио личке групе из КУД-а Никола Тесла из Бачког Брестовца. Из тог наступа родила се идеја да наступају као једна група – рекао нам је Недељко Дошен и додао како нову групу чине: Ђоко Радаковић, Векић Миленко, Агбаба Петар и Лончар Дарко (тамбурица) из Б. Брестовца, Јово Mандарић, Милан Мишо Косановић, Радомир Зороја – Рашо и Никола Поповић – Лички из Пригревице.

Јасмина Затезало, Председник КУД-а Никола Тесла Б. Брестовац, Милан Мандић – Брацо, предсједник Скупштине Удружења Срба из Лике Личко Огњиште из Пригревице, и Недељко Дошен предсједник Управног одбора истог удружења пoжељели су им пуно успјеха у даљем заједничком раду.

Новинар Српског кола
Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар