Синђелић из Трпиње још једном освојио ветеранску лигу ЗВО-а

Протеклог викенда у Борову је одигран завршни турнир Лиге ветерана Заједничког већа општина, а титулу је и ове године освојила екипа ФК Синђелић из Трпиње.

Овогодишњу фудбалску Лигу ветерана Заједничког већа општина освојио је Синђелић из Трпиње након што је у финалу после бољег извођења пенала савладао ФК Вутекс-Слогу из Вуковара. Завршни турнир одигран је у Борову 13. и 14. јуна, а финална утакмица завршила је резултатом 1:1 да би клуб из Трпиње однео победу од 4:3 након пенал лутрије.

Финале је одиграно у нешто слабијем интензитету с обзиром на то да ветерани дуго нису били активни због свима добро познате ситуације с пандемијом вируса, али и с обзиром на то да су дан раније биле полуфиналне утакмице. Синђелић је повео у првом полувремену голом Вукашина Шљокића, а изједначење Вутексу донео је Срђан Мајхер пред сам крај утакмице. Овом победом Синђелић је одбранио титулу освојену прошле године.

– Прво да честитам нашим противницима на фер и коректној утакмици. Мислим да је све прошло у реду и да је то била једна атрактивна утакмица за публику и да на крају сви могу да буду задовољни. Они су имали своје шансе, ми своје, али је срећа на крају била на нашој страни. Ако се не варам, ово нам је десета или једанаеста титула од када постоји ова Лига ветерана. Има нас нешто више од двадесетак и можемо да се похвалимо да смо заиста добро организовани, а имамо одличне односе и са управом нашег клуба – задовољан је био након победе капитен Синђелића Зоран Дубајић.

Голман и капитен Вутекс-Слоге Милан Мацавара честитао је противницима на титули уз жал за пропуштеним приликама своје екипе.

– Била је равноправна борба, али пенали су одлучили. Имали смо на самом крају код резултата 1:1 велику шансу да не буду пенали. Десило се да смо ту шансу промашили и то је тако у фудбалу. Углавном, честитам мом пријатељу Дубајићу и Трпињи – истакао је Мацавара који се и у 58. години показао као поуздани чувар мреже, а у пенал серији је одбранио један од пет пенала.

На завршном турниру су, поред финалиста, наступиле и екипе домаћина, односно боровска Слога и Хајдук Мирко из Мирковаца. Треба рећи да ове године Лига ветерана због појаве коронавируса и заустављања свих спортских активности није одиграна до краја, а на турнир најбоље четири екипе пласирали су се клубови који су били најбољи до тренутка када је лига прекинута.

Трећепласирана је на крају завршила Слога која је била водећи тим на табели Лиге. Након што су у веома занимљивој полуфиналној утакмици у суботу поражени од Вутекса резултатом 2:1,  сутрадан су у утакмици за треће место славили против Хајдук Мирка резултатом 5:4. Мирковчани су пораз са идентичним резултатом доживели и у полуфиналу када је бољи од њих био Синђелић.

Једино спортско такмичење унутар српске заједнице

Председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић доделио је на крају пехаре свим екипама. Лига Ветерана ЗВО-а је једино спортско такмичење које се одржава искључиво унутар српске заједнице и због тога је веома важна традиција, али и опстанак овог такмичења убудуће.

– Највећи значај ове лиге је дружење наших сународњака. Реч је о ентузијастима који воле фудбал и спорт и њима то пуно значи. ЗВО координише радом ветеранских секција, а у потпуности финансира и сав трошак у оквиру ове лиге, укључујући и набавку пехара и поклоне. Ми смо гарант да ће ова лепа и у народу препознатљива традиција опстати, а трудићемо се да проширимо такмичење и на још неке клубове који су тренутно неактивни. Надамо се да ћемо у будућем времену реактивирати још нека спортска такмичења као што би било на пример такмичење у гађању глинених голубова где бисмо окупили представнике свих наших ловачких друштава – каже Срђан Јеремић.

Важно је дружење

Иако се фудбал увек игра због победе, било да се ради о пријатељским утакмицама, било да се ради о ветеранским лигама, учесници Лиге ветерана додају и да је дружење један од  важнијих фактора на којем ова лига опстаје.

– Дружење је изнад свега, а резултат у другом плану. Ова лига нам значи јер се у њој окупљају играчи који су некад заједно, а некад једни против других играли активно у неким бољим и квалитетнијим лигама – каже Зоран Дубајић из Синђелића.

– У спорту сам више од 40 година, а са 47 година сам бранио за први тим Вутекса. Сваки пад и сваки ударац данас тешко подносим и сваке године кажем да нећу више играти. Сваки пут то кажем, а опет наредне сезоне наставим да браним. Неколико клубова је у овој лиги изврсно организовано, а ми се трудимо да тако буде. Некад играмо са девет играча, некад са десет,  као што је то било током сезоне када смо у Бијелом Брду са играчем мање победили, а њих је било више од 20. На крају, битно је да се сви дружимо и да се не свађамо – закључује капитен Вутекса Милан Мацавара.

Никола Милојевић

Преузето са: СРБИ.хр

 

Нема коментара

Напишите коментар