СЛОБИН ПОСЛЕДЊИ АПЕЛ: Морам на лечење! Судија Робинсон: Не желим да чујем!

У ЈЕДНОМ од последњих појављивања у судници Хашког трибунала Слободан Милошевић покушао је да скрене пажњу председавајућем судији Патрику Робинсону да је неопходно да оде на лечење, али је Робинсон дрско спречио бившег председника СРЈ да о томе говори.

Милошевић је затражио реч да усмено одговори на одлуку судског већа да му не буде омогућено лечење:– Ја сам управо пре пар минута добио вашу одлуку, видим да сте јуче добили одлуку, да ми одбијете захтев да идем на лечење. Желим да вам кажем да сматрам ту одлуку крајње неправедном, јер ваша тврдња да…

Судија Робинсон, кога многи сматрају најодговорнијим за Милошевићеву смрт, прекинуо је бившег председника СРЈ:

– Не желим да чујем никакав коментар. Не желим да чујем никакав коментар у вези са тим. Ако је то оно што имате да кажете, позваћемо сведока. Молим вас позовите сведока – рекао је Робинсон.

Милошевић је ипак покушао да дође до речи:

– Добро, али желим да остане у записнику да захтевам да Жалбено веће…

Судија Робинсон је поново прекинуо Милошевића и није му дозволио да говори о свом нарушеном здарвљу у судници.

Бивши председник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић преминуо је 11. марта 2006. година у ћелији Хашког трибунала.

novosti.rs/ИСКРА
Коментари
  • Da li je ovo “rasizam” ili tome naginje. Da li je ovo “čas -sat” pravne etike u liku “crnca i bjelca”. Zaključak da li “crnac” odnosno “bjelac” treba da sudi “bjelcu” odnosno “crncu”. Pitanja bez upitnika uvijek predstavljaju muku a nekada i ljudsku patnju…

    недеља, 04. април 2021.

Напишите коментар