Србија тугује – сахрањено десет страдалих у масовним пуцњавама; Хиљаде људи у поворкама

Србија нијема и другог дана жалости. У једном дану сахрањено је 10 жртава масовних пуцњава у школи на Врачару и у Младеновцу.

Никада тужнији и тиши Ђурђевдан у Србији. Огромне поворке родбине, пријатеља и грађана Београда испратиле су на вјечни починак четворо недужне дјеце и радника обезбјеђења који су убијени у школи „Владислав Рибникар“ на Врачару. На београдским гробљима призори који сламају срца.

И у селу Мало Орашје код Младеновца сахрањена су петорица младића који су страдали у крвавом пиру Уроша Блажића.
У свакој кући страдалих одржано је опело а затим су сви заједно сахрањени на сеоском гробљу.

Сутра ће бити сахрањене још троје страдалих.

У улици Краља Милутина испред основне школе „Владислав Рибникар“ од раног јутра ријека људи чекала је да се упише у књигу жалости.

У њу се уписао и руски амбасадор у Србији Александар Боцан Харченко истакавши да је руски народ уз српски увијек био у најтежим тренуцима.

– Невиђена трагедија, изразили смо саучешће. Предсједник Владимир Путин одмах је упутио саучешће и изразе подршке предсједнику Александру Вучићу и српском народу. Ради се о губитку младих живота, невјероватна трагедија – истакао је Боцан Харченко.

У школи су од јутрос присутни и стручни тимови који ће током викенда са наставницима разговарати како да се дјеца од понедељка врате у школу. Њима се придружила и министарка здравља Даница Грујичић.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар