Свечани видовдански концерт Србија се роди

Православно спортско друштво Света Србија, како је о Видовдану прошле године на Коларцу најављено, приређује свечани видовдански концерт Србија се роди у поводу најсветлијег српског празника и јубилеја 630 година од Косовског боја.

Видовдан је заветни дан српског народа Царству Небеском.

На празник светог мученика Цара Лазара, у петак 28. јуна 2019. године у Задужбини Илије Милосављевића Коларца на Студентском тргу од 20 часова имаћемо прилику да поздравимо посленике културе и уметности са поднебља где Срби живе тешко и обесправљено. Деца Хора Симонида из Грачанице, са Косова и Метохије, су већ традиционални гости на београдском Видовдану. Благодарећи Српском националном савјету Црне Горе слушаћемо извођења Српског пјевачког друштва Светосавник из Подгорице. Дух Гламоча за свечани концертни програм донеће Културно уметничко друштво Будућност. Са Авале из Дробњака, као смо то навикли, обрадоваће нас Хор Пресвете Богородице Тројеручице. Дворане, крушевачке, биле су некада излетиште дворске свите и ондашњи Лазареви двори. Културно уметничко друштво Бистрица из Дворана почаствоваће нас учешћем у видовданском програму.

Домаћин свечане видовданске вечери, Православно спортско друштво Света Србија, представиће децу спортисте наступом беседничког и певачког одељења, а тренере и чланове кроз наступ Музичког састава Света Србија.

     Србија се роди је пројекат и поздрав који је ПСД Света Србија установило због  остваривања слобода и права на стваралачки изражај бића рађањем. Стога је сва делатност Православног спортског друштва Света Србија многољетствије Србији, која ће смело повећавати природни прираштај и клицати Србија се роди.

 

Нема коментара

Напишите коментар