Традиционално пуна сала за Крајишко вече у Панчеву

Традиционална манифестација Крајишко вече које се одржава у Панчеву сваког посљедњег петка у новембру мјесецу одржано је 29.11.2019. године у ресторану  Чиле у организацији Удружења Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине.

Водитељка програма Милица Медић Ивановић се захвалила гостима Предрагу Благојевићу секретару Завичајног удружења Змијање из Бањалуке, као и партнерским организацијама из Србије, Удружењу Змијање из Каћа на челу са Ђорђем Пантелићем, Жарку Гајићу, предсједнику Удружења Мркоњићана из Београда и предсједнику Коалације избјеглих Срба Мили Шапићу.

Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине егзистира на овим просторима већ скоро 30 година, од 1991. године. Иако ово Крајишко вече је наставак Босанско-херцеговачог прела које је основано 1986. у Панчеву.

Сала се брзо напунила, а било је и оних који нису могли присуствовати вечери како нам је рекао потпредсједник Удружења Милорад Малић.

– Нажалост, немамо такав ресторан који би могао да прими све заинтересоване људе. Присутно је око 450 људи, морали смо да вратимо њих 50 који нису могли да уђу.

Оно што је било лијепо видјети на овој завичајној вечери је било доста младих људи и дјеце.

– То су углавном наша дјеца. Ми се овдје сви дружимо већ 30 година, породично се познајемо, па смо и дјецу међусобно упознали.

– Једном недјељно, сваког четвртка, се налазимо у нашим просторијама у центру града гдје може да стане око 50 људи. Тамо обиљежавамо славу Удружења Видовдан, дочек Српске нове године. Мислим да је то наше редовно окупљање и дружење допринијело да Крајишко вече буде овако посјећено.

Оно на шта су посебно поносни је да иако је много људи у сали ниједна чашица се не разбије .

– Све су то породични људи који долазе да се провеселе.

Госте су забављали чувена крајишка група Синови Мањаче и Миле Делија, који су изазвали одушевљење међу готима и свака њихова пјесма је испраћена са пуним подијумом, као и пјевачица Беба и оркестар ресторана Чиле.

Спонзори и пријатељи вечери: Мирослав Мићо Аћимовић,  Еко магарин из Панчева, СТР Сњежана , Минеса, Тамиш доо, Печењара  Нарцис, ресторан Гранд салон из Качарева на челу са Пиксијем, Мерач скеле Старчево  и многи други.

Главна награда на томболи љетовање у Грчкој за двије особе коју је поклонио Трим травел из Београда као и претходних година.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар