У буџету планирати средства за изградњу Централног споменика

Организација старјешина Војске Републике Српске затражила је данас да се у наредној буџетској години планирају средства за изградњу централног споменика погинулим борцима и српским патриотама који су уградили животе у темеље Српске.

„Централни меморијални споменик погинулим борцима Војске Републике Српске треба да снажно његује културу сјећања на протекло вријеме и сачува од заборава свијетле ликове бораца који су храбро бранили српски народ, људско достојанство и Републику Српску“, саопштено је из ове организације.

Организација старјешина Војске Републике Српске подсјећа да је прије годину дана упутила захтјев републичким институцијама и граду Бањалуци за изградњу споменика, напомињући да је прошло 25 година од протеклог рата и да „блиједе сјећања на једно часно вријеме када се јуришало за српску част, слободу и Републику Српску“.

У саопштењу се наводи да је Организација старјешина прије годину дана поднијела приједлог институцијама Српске за формирање војног музеја у Бањалуци гдје би се чувале заставе ратних јединица Војске Републике Српске и музејска грађа, приређивале пригодне изложбе и окупљала удружења проистекла из одбрамбено-отаџбинског рата.

Из Организације старјешина Војске Републике Српске истичу да за то нису потребни посебни простори будући да у Бањалуци постоји стари Дом ЈНА у Улици фра Грге Мартића.

Преузето са: СРНА

 

 

Нема коментара

Напишите коментар