У Мркоњић Граду одржана илинданска смотра фолклора

У Мркоњић Граду је 31. јула, поводом крсне славе општине – Светог пророка Илије, одржана 20. Илинданска смотра фолклора.

Наступали су Пјевачка група Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Петар Кочић“ и КУД „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“ из Мркоњић Града, Ансамбл народних игара и пјесама „Младост“ из Залужана, Аматерско културно-умјетничко друштво „Мира Лукач“ из Дрвара, те Црквено КУД „Свети Георгије“ из Бањалуке.

Предсједник КУД-а „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“ Милица Грмаш рекла је новинарима да концерт традиционално организују поводом славе општине.

„Вечерас смо се представили мјешовитим и играма из Кобишњице и шопским, надам се да је публика уживала“, додала је Грмашева.

Ивана Штрбац из КУД-а „Свети Георгије“ рекла је да њихово друштво постоји три године и да имају дјечију групу и ветеране.

„Одиграли смо сплет игара из Србије и ми ветрани се радо одозивамо на ова дружења зато што желимо да наставимо нашу традицију, да је чувамо и преносимо на млађе генерације“, истакла је Штрбац.

Организатор Илинданске смотре фолклора која је одржана у позоришној сали Културног центра „Петар Кочић“ је КУД „Петар Први Карађорђевић Мркоњић“, а покровитељ општина Мркоњић Град.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар