У Мркоњић Граду одржана илинданска смотра фолклора

У Мркоњић Граду је 31. јула, поводом крсне славе општине – Светог пророка Илије, одржана 20. Илинданска смотра фолклора.

Наступали су Пјевачка група Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Петар Кочић” и КУД “Петар Први Карађорђевић Мркоњић” из Мркоњић Града, Ансамбл народних игара и пјесама “Младост” из Залужана, Аматерско културно-умјетничко друштво “Мира Лукач” из Дрвара, те Црквено КУД “Свети Георгије” из Бањалуке.

Предсједник КУД-а “Петар Први Карађорђевић Мркоњић” Милица Грмаш рекла је новинарима да концерт традиционално организују поводом славе општине.

“Вечерас смо се представили мјешовитим и играма из Кобишњице и шопским, надам се да је публика уживала”, додала је Грмашева.

Ивана Штрбац из КУД-а “Свети Георгије” рекла је да њихово друштво постоји три године и да имају дјечију групу и ветеране.

“Одиграли смо сплет игара из Србије и ми ветрани се радо одозивамо на ова дружења зато што желимо да наставимо нашу традицију, да је чувамо и преносимо на млађе генерације”, истакла је Штрбац.

Организатор Илинданске смотре фолклора која је одржана у позоришној сали Културног центра “Петар Кочић” је КУД “Петар Први Карађорђевић Мркоњић”, а покровитељ општина Мркоњић Град.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар