У Панчеву одржано 35. Крајишко прело

Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине прославило је 35. годину свог постојања манифестацијом Крајишко прело 30.11.2018. у ресторану „Чиле“ у Панчеву.

Председник Удружења, Мирослав Медић, каже да му је задовољство да руководи овом организацијом , јер како наводи: „ Извршни одбор Удружења спремно и пожртвовано договором све постиже.“

Предсједник истиче да се Крајишко прело традиционално одржава сваког последњег петка у новембру месецу и да богат мени, вриједне награде томболе и професионалну музику подржавају и спонзори, који потпомажу рад Извршног одобра: „Посебно се захваљујем браћи Станић и „Бомисту“ из Зрењанина, туристичкој агенцији Трим травел из Београда као и дугогодишњим пријатељима из Панчева фирмама:Сњежани, Еко Маберу, Панини  пекари, Минесалу,  Тамишкој.“

Најузбудљивији тренутак вечери било је извлачење главне награде: Љетовање у Грчкој за двије особе, у организацији туристичке агенције Трим травел из Београда. Томбола је садржала више од шездесет награда, а осим љетовања, гости су уживали и у поклонима као што су торте, цвјетни аранжмани, вечере у локалним ресторанима у Панчеву, домаће вино. Један од гостију је кроз смијех објаснио да се више обрадовао награди печеном прасету него љетовању.

Вече смијеха, шале, забаве, укусне хране, изврсне музике испратило је преко 250 гостију.

Међу почасним гостима биле су и партнерске организације  са којима Удружење, како каже Извршни одбор, има братске односе- Удружење Змијања из Каћа на челу са предсједником Ђорђем Пантелићем, Удружење Мркоњичана из Београда и предсједник Жарко Гајић и Удружење Коалиције избегличких удружења на челу са предсједником Милетом Шапићем.

Музику је предводила крајишка група Тромеђа, оркестар ресторана Чиле,  певачи Миле Делија и певачица Беба.

Предсједник Медић наводи да му је задовољство што се посљедњих година Удружење бави културно-забавним програмом и са тугом се сјећа времена када је Удружење дјеловало хуманитарно-социјалним програмом, у тешким послијератним годинама 90-тих. Рад Удружења је у најтежим годинама препознала и локална самоуправа , када је  одликовала ову организацију Октобарском наградом града Панчева у области хуманитарног дјеловања.

Милица Медић Ивановић

Нема коментара

Напишите коментар