АКТУЕЛНО:

Удружење Граховљана и пријатеља Босанског Грахова пакетићима обрадовало најмлађе у завичају

Како је Божић првенствено празник дјеце, Удружење Граховљана и пријатеља Босанског Грахова из Београда одлучило је да и ове године обрадује најмлађе становнике Грахова пакетићима, који су им подјељени на Бадње вече у цркви Св. Петра и Павла у Грахову. Пакетиће дјеци уручио је свештеник Савко Плавшић.


Према ријечима предсједника Удружења Бранка Тривана, ова акција организује се другу годину за редом, па су се тако и овај пут под окриљем Удружења окупили бројни донатори, људи добре воље и великог срца доказујући своју хуманост тако што су се у врло кратком временском периоду одазвали позиву Удружења, и на тај начин прикупили средства за куповину 120 пакетића.Удружење Граховљана и пријатеља Босанског Грахова такође је обезбједило осам мушких и осам женских комплета крајишких народних ношњи члановима Српског културно- умјетничког друштва „Гаврило Принцип“ из Грахова, па је после свечане Литургије на Бадње вече и након уручења пакетића, одржана приредба у ОШ „Грахово“ уз пригодан културно- умјетнички програм који су припремили чланови друштва под вођством кореографа Младена Зељковића.


„Донација ношњи је подржана од стране Министарства спољних послова Републике Србије, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Веома смо срећни што смо учествовали у овом пројекту и што смо успјели да остваримо по њему задате циљеве и планове, а самим тим обрадујемо и чланове СКУД-а „Гаврило Принцип“ који су понос нашег града“, навео је Триван додајући да је циљ да се дјеци уљепша почетак Нове године и божићни празници постигнут, и овом приликом истакао захвалност свима који су имали слуха и жељу да помогну ову значајну и хуману акцију.

„Највише се захваљујемо дјеци што се истински труде да оправдају наша очекивања и испуне срца радошћу, а наши чланови Удружења су још једном показали солидарност према својим земљацима у родном завичају и истакли мото Удружења а то је „Наше мало, може бити некоме много“, закључио је Триван.

Новинар „Српског кола“
Весна Вуковић

Нема коментара

Напишите коментар