Удружење „Мостови на Дрини“ организовало радну акцију у Сремској Митровици

Вриједни Крајишници


Витомир Вулин заједно са својим Удружењем Мостови на Дрини и секретаром МЗ Слободан Бајић Паја, Недељком Митровићем, организовао је акцију сређивања парка у њиховом насељу Мала Босна.

– Већ четири године је препуштен зубу времена, али се нас десетак удружило и заједнички смо успјели да га доведемо у ред. Посебно бих истакао наше чланове Удружења Владимира Ерака и Бранка Јаковљевића – рекао је Витомир Вулин и додао да су добили тује и украсни малч од Предузећа Комуналије, а они су им покосили и травњак , и однијели велику количину смећа и грања.

– Радови су трајали два викенда. Прво је орезано дрвеће, стављене су даске на клупе и заштићене лаком, почупано је све што је било суво. Други викенд смо садили тује, стављали малч, фарбали канте за смеће, опет покосили траву и на крају сви са нашом дјечицом испекли роштиљ и дружили се остатак дана – рекао нам је Вулин и додао да су све вријеме радили уз крајишку музику.

Како нам је Вулин рекао и за наредни викенд су организовали акцију. Поред парка се налази канал, па га планирају очистити од алги, и опет наставити дружење уз музику.

С обзиром да парк нема име, имају у плану да га назову по неком од Крајишника који су их задужили својим дјелима.

У наставку разговора Витомир Вулин је напоменуо да ће се Удружење Мостови на Дрини трудити да што више организује оваквих акција, а уједно је то прилика да се млади Крајишници окупе и друже. На крају разговора се захвалио редакцији Српског кола која прати све акције овог Удружења.

Током акције чишћења, један члан Удружења Мостови на Дрини, Витомир Јаковљевић је био инспирисан овим дружењем, па је написао и пјесму.

Петар Кочић

Ти сељче и бунџијо,

Србендо, потомче од игумана.

Душмане што тераш канџијом.

Што ништа немаш осим

Србовања.

 

Ти Кочићу Петре са Змијања

Из Стричића на Кочић главици

Опево си своје родно мјесто

Одакле су Срби Крајишници.

 

Ланцима окован због стихова својих

У тамници на посту бејаше

Сачуво си своје достојанство

За слободу отаџбине наше.

 

Бањалучко чедо и бесједо

Одјекујеш на нашој Мањачи

На грбу се твој лик огледо

Именом се твојим свак јуначи.

 

Сине љуте Крајине,

Дико цијелог српства

Уткао си пут слободе, објаснио свима

Док је Петра Кочића и Змијања има.

  Витомир Јаковљевић

 

Новинар Српског кола
Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар