Уређено гробље у Смиљану

Донаторско уређење православног гробља у родном мјесту Николе Тесле, тик поред Меморијалног центра, које је годинама било зарасло у шикару јер се тврдило да је минирано

Тик поред Меморијалног центра Николе Тесле у Смиљану, односно родне куће славног научника и цркве св. Петра и Павла у којој је службовао његов отац, налази се православно гробље, које је годинама било зарасло у шикару.

Иако је Меморијални центар отворен још 2006., а кроз њега годишње прође око 60.000 туриста, гробље није било чишћено јер се тврдило да је минирано. У два наврата чак су скупљане донације за разминирање, о чему су Новости већ писале.

Гробље није раскрчивано чак ни након што се МУП лани јасно очитовао да на њему мина нема. Тако би и остало да 16. августа фирма ЛИКА-ВР ЕЦО д.о.о. из Врепца, иначе специјализирана за уређење околиша, чишћење гробља и уређивање паркова, није организирала донаторско уређење гробља. Уз помоћ госпићко-смиљанског пароха Драгана Михајловића, екипа на челу с директором Богданом Крајновићем те Николом Поповићем и Жељком Граовцем рашчистила је гробље.

Преузето са: banija.rs

Нема коментара

Напишите коментар