Ветерани Републике Српске: Још један у низу срамних напада

Руководство Удружења Ветерани Републике Српске упозорава да су медијски извјештаји о томе како је оснивач и први предсједник Удружења Душко Вукотић донио икону Светог Николе из Луганска, још један у низу срамних напада на ово удружење.

Позивају надлежне институције, да испитају судионике, који су изнијели такве тврдње, и заштите част и достојанство њихових чланова.

– Нисмо дошли да бранимо част Душка Вукотића већ част Удружења које окупља борце Војске Републике Српске са најдужим ратним стажом – поручује руководство Ветерана Српске.

Ово је, тврде, још једна монтирана хајка против Вукотића лично, али и Удружења.

– Ко ће и када одговарати када се испостави да Вукотић и Ветерани немају никакве везе са иконом која је поклоњена господину Лаврову? Поуздано знамо да никада никада нико од нас, а ни сам Вукотић, није видио ту икону – тврди Александар Недић, генерални секретар Удружења Ветерани Републике Српске.

Потврдили су да је Вукотић у Луганску био 2015. године, али као дио делегације која је присуствовала обиљежавању годишњице Универзитета. Указују и на то да се цијела прича потеже у, како кажу, интересантном политичком моменту.

– Таман кад смо преузели водећу улогу у рјешавању проблема бољег положаја ратних ветерана у Републици Српској долазе опет напади. Није случајно. И у животу се мало шта деси случајно, а у политици никада – каже Зоран Миљановић, предсједник Удружења Ветерани Републике Српске истиче.

Један од захтјева ветерана је да учесници Одбрамбено-отаџбинског рата буду уставна категорија. Не одустају ни од тражења системских рјешења за демобилисане борце и подсјећају на инструкцију предсједника Владе Радована Вишковића.

– Треба формирати комисију коју ће чинити по један представник удружења проистеклих из рата која ће Влади предложити системска рјешења – сматра Микан Дрљача, потпредсједник Скупштине Удружења Ветерани.

Руководство Ветерана Српске поручује да је њихова обавеза да заштите интегритет Удружења и позивају надлежне институције да и оне то чине.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар