ЗУГ Ћиро Личка Каладрма – Дрвар организовало хуманитарно вече

Завичајно удружење грађана „Ћиро Личка Кладрма – Дрвар“ свечано је обиљежио Дан побједе над фашизмом 9. маја у Батајници. Организациони одбор је био у саставу: Жељко Бурсаћ, Сретен Родић, Мирко Рађеновић, Драгомир Павковић и Јован Вученовић. На дружењу је било присутно 55 чланова ЗУГ „Ћиро“ и његових поштовалаца.

На почетку дружења су Жељко Бурсаћ, Сретен Родић и Јован Вученовић поздравили све присутне, захвалили им се на присуству и образложили шта их је мотивисало да организују ово вече, а потом је минутом ћутања одата почаст свим погинулим у Другом свјетском рату и свим ратовима од 1991. до 1999. године.

Истовремено су реализовали хуманитарно-донаторско дружење и прикупљање добротворних новчаних средстава за лијечење тешко болесног Драгана Бајића сина њиховог члана Стевана Бајића из Бусија, а родом из Радљевца код Книна.  Бурсаћ је напоменуо да су грађани показали своју солидарност са туђом муком, паролом „Наше мало за другог значи много“, тако да је сакупљен задовољавајући износ новчаних средстава.

Новчане прилоге су дали: Врањеш Милан, Мацура Бранислав, Бурсаћ Жељко, Бурсаћ Данко, Бурсаћ Боро, Абази Шеки, Родић Сретен, Рађеновић Мирко, Павковић Драгомир, Завишић Мирослав, Бурсаћ Здравко, Радаковић Мирко, Савић Стево, Драганић Љубо, Ђурица Васиљ, Војводић Душан, Ненадић Петар, Цвитковац Милан, Марунић Николина, гуслар Руње, Бељан Борислав,  Ромић Радован, Божић Гордана, Спахић Рефик, Богуновић Саво, Бурсаћ Илија, Чуде Ђорђе, Голубовић Жељка, Вученовић Јован, Мандић Душанка, Мандић Бошко, Дупало Перо, Драгомировић Страхиња, Маричић Бранко, Јовановић Милорад, Јовановић Бранко, Антић Срђан, Војводић Младен, Батрла Славица, Шари Мирјана, Поповић Милан, Живослава Поповић,  Јовановић Марко, Ћујић Љиљана, Шарић Никола, Шарић Анђелија, Михајловић Љубо, Родић Стеван – Грал, Пуповац Лазо, Грубор Перо, Јеремић Дијана, Бурсаћ Зоран и Којић Гордана.

Сакупљени добровољни прилози предати су Стевану Бајићу, који се заахвалио свим донаторима, а то исто су учинили Жељко Бурсаћ и Сретен Родић у име организационог одбора и пожељели да болесни Драган Бајић побједи своју болест што је то прије могуће.

Захвалили су се свима који су се одазвали позиву и били присутни на овом свечаном и хуманитарном дружењу и који су дали новчане прилоге у оквиру својих могућности, али и онима   који нису могли да прусуствују, али су своје новчане прилоге послали по неком другом, ко је био на дружењу.

 

Такође, било је и оних који нису могли присуствовати хуманитарној вечери, али су затражили број рачуна на који могу да уплате средства.

This is box title

Прималац: Бајић Стеван, Савке Суботић 8, 11284 Бусије

Рачун: 200 108178116 29, Поштанска штедионица Београд

Сврха уплате: Донација за лијечење обољелог сина

Дружење је протекло у пријатној атмосфери и трајало је дуго у ноћ, чему су придонијели вокални и музички извођачи Душанка Мандић, Драгомир Павковић,  Жељко Бурсаћ, Мирослав Завишић, Сретен Родић и Раде Тртица, гуслар Владо Руњо родом из Гламоча предвођени пјевачком групом ЗУГ „Ћиро“. Своје стихове рецитовала је Љиљана Ћујић.

– Ми смо у цијелости задовољни реализараном манифестацијом, уз нашу скромну констатацију да гајећи културу, обичаје и традицију са тромеђе Лике, Босне и Далмације, спадамо у једно од најактивнијих и најбољих пјевачких група – рекао је Бурсаћ.

             Новинарка Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар