Драмска секција ЗЗРС почела са радом

У суботу, 30. јануара, под руководством познатог суботичког глумца Небојше Чолића, започела је са радом драмска секција намијењена дјеци основног и средњошколског узраста. Аудиција и пријем нових чланова се одржао у просторијама Завичајне заједнице “Република Српска” која је и организатор ове секције.

– Задовољан сам одзивом и заинтересованошћу дјеце за драмску секцију. Преко тридесет малишана је показало свој таленат, а ја ћу се потрудити да га развијем кроз вјежбу и игру. Након почетних вјежби дикције и изражавања почињемо са припремом наше прве представе. Желим да дјеца кроз драмске вјежбе покрену своју машту и заволе да читају. Сем тога, настојаћу да се дјеца ослободе страха од јавног наступа, да стекну самопоуздање, а изражавање и комуникацију да подигну на виши ниво – рекао је Небојша Чолић.

У оквиру Завичајне заједнице „Република Српска“ одвијају се активности које су, прије свега, усмјерене на едукацију младих и испуњавање њиховог слободног времена. Кроз разне секције, младима се приближавају обичаји и историја народа са простора бивше Југославије.

-Потрудили смо се да обезбиједимо све неопходне услове за организовање и спровођење наших планираних активности. Драмска секција је тек почетак јер ћемо ускоро нашим школарцима понудити богат едукативни садржај којим ће моћи квалитетно да испуне своје слободно вријеме- истакао је Милорад Ћопић, предсједник извршног одбора Завичајне заједница “Република Српска”

 

Нема коментара

Напишите коментар