Галијашевић: Док Запад пријети ратом, Изетбеговић ломи кичму Срба и Хрвата

Док Запад пријети ратом, предсједник СДА Бакир Изетбеговић и политичко Сарајево користе овај тренутак да сломе кичму друга два народа, сруше уставни положај и институционални отпор Срба и Хрвата

Према његовим ријечима, не само да нам Запад пријети ратом, они и покретима оклопно механизованих формација Еуфора стварају психозу рата и застрашују становништво.

– Са друге стране Бакир Изетбеговић, Шефик Џаферовић и Бисера Турковић покушавају Западне земље увјерити да је неутралан став Срба о рату у Украјини израз непријатељских намјера Републике Српске према Западу, али и према БиХ. Истовремено, Драгана Човића оптужују да је своје личне фрустрације Жељком Комићем наметнуо цјелом народу, али и цјелој Хрватској држави. Морамо бити забринути – изјавио је Галијашевић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић у свом политичком наглабању о ситуацији у БиХ таргетира Милорада Додика и тражи његово уклањање како би, по њему „Босна дошла на зелену грану“, додаје Галијашевић.

Галијашевић говори да је БиХ „држава случај“, јер династија Изетбеговић чак и 26 година од потписивања Дејтонског споразума наставља да води рат против Срба и Хрвата.

– Данас и Бакир и његова полунацистичка а полуисламска странка СДА, вријеђају и нападају Србе и јуришају на Уставни положај Републике Српске. Изетбеговић, уз помоћ свога радикалног чланства, Хрватима бира пијане чаршијске јаднике, попут Комшића, да буду, представници хрватског народа – истакао је.

То антиуставно понашање свакако изазива осјећај историјске и цивилизацијске нелагоде, подстиче колективну националну и вјерску фрустрацију, додаје Галијашевић.

– Када се на овај начин руши Устав БиХ и понижава један народ онда то сигурно нема пуно везе са лицемјерним ставом о личној фрустрацији лидера Хрвата у БиХ. Наравно, тај заједнички наступ Запада и СДА , може довести до сукоба у БиХ, али  до рата неће доћи јер то не жели народ у БиХ. Исто тако, не постоји потенцијал ни на једној страни за покретање рата по угледу на рат из деведесетих година – закључио је Галијашевић.

Новости

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар