АКТУЕЛНО:

КЛУБ НАВИЈАЧА СА КОРДУНА – БЕОГРАД, УРУЧИО ФИНАНСИЈСКУ ДОНАЦИЈУ ЗЕМЉАЦИМА ИЗ КЉАЈИЋЕВА

ПАЖЊА ВРЈЕДНИЈА ОД ИЗНОСА

 Представници Клуба (секције) навијача са Кордуна, са сједиштем у Београду, одвојили су одређени дио средстава из годишњих чланарина и на основу Уговора о донаторству уручили представницима ФК „Кордун“ Кљајићево. Уговор о донаторству потписали су Ивица Драгић, предсједник Управног одбора ФК „Кордун“ и Милан Јовановић, члан Клуба навијача Кордуна, са сједиштем у Београду. Драгић је упознао госте са радовима који су управо у току, како би се побољшали услови за тренинге и праћење утакмица, као и о почетку припрема првог тима и омасовљењу омладинског погона. Најављене су и друге заједничке акције, а обе стране су се сложиле да ускоро заједнички учествују у организацији турнира ветерана у фудбалу и куглању.

 

ПЕТАР ШАУЛА: ОЧЕКУЈЕМО ЈОШ ВЕЋИ БРОЈ ДОНАТОРА

Домаћини су госте дочекали на фудбалском терену поред жељезничке пруге. Тренутно се, упркос прохладном времену, тамо ради на проширењу свлачионица и подизању нових трибина. Након пријатељских поздрава, и како то крајишки ред налаже „питања за здравље“, присутнима се  обратио Петар Шаула, испред Клуб навијача са Кордуна, који  од свог формирања, крајем претходне године, дјелује као Секција у оквиру Крајишког културног центра.

„Клуб навијача окупља Кордунаше, потомке Кордунаша и драге нам пријатеље, прије свега, љубитеље спорта, посебно фудбала и куглања. Својим личним и заједничким активностима, односно финансијским средствима, они помажу спортским организацијама које проносе и његују име нашег завичаја.  То су Фудбалски и куглашки клуб „Кордун“ из Кљајићева и НК „Петрова Гора“ из Војнића. Надамо се да ће ова светосавска донација, коју смо намјенили фудбалском клубу из Кљајићева представљати подстрек да клуб што лакше реализује своје планом предвиђене активности за предстојећу годину“, рекао је Шаула, и изразио увјерење да ће се у текућој години одазвати и други донатори како би резултати клуба у наредним годима били све бољи, а организација успјешнија.

Уговор о донацији потписали су предсједник ФК „Кордун“ Ивица Драгић и Милан Јовановић, члан клуба навијача са Кордуна и потпредсједник Крајишког културног центра у чијем оквиру, као Секција, дјелује клуб навијача основан крајем прошле године. Након тога финансијску донацију Ивици Драгићу, уручио је Петар Пузовић један од најмлађих чланова клуба, а чије поријекло такође потиче са Кордуна.

Као један од колективних донатора Савеза Срба из региона одвојио је дио средстава за ову намјену, а присутнима се у његово име обратио Миле Шапић.

„Желим да вас поздравим у име Савеза Срба из региона, чији је предсједник народни посланик Миодраг Линта, и да кажем да смо у границама својих могућности и ми дали свој допринос са жељом да овај клуб постигне што боље резултате у наредном периоду. Надам се да ћемо бити у прилици да за развој овдашњег фудбалског, али и других спортова и у будуће помогнемо са неком већом сумом“, био је кратак Шапић, пожеливши на крају фудбалерима и управи клуба пуно успјеха у даљем раду.

ИВИЦА ДРАГИЋ: ПОРЕД ПОДРШКЕ ГРАДА СОМБОРА И СВАКА ДРУГА ДОНАЦИЈА НАМ ЈЕ ДОБРОДОШЛА

У кратким цртама о тренутном стању и амбицијама фудбалског клуба „ Кордун“ госте је упознао његов предсједник Ивица Драгић.

„Почели смо са припремама прије недјељу дана и тренутно имамо на окупу 22 првотимца, а очекујемо да нам се још њих неколицина прикључи у најскорије вријеме. Тренутно смо на шестој позицији, а наш зацртани циљ, у некој ближој будућности, је Војвођанска лига. Управо смо у преговорима са Градом Сомбором и локалном заједницом да се у склопу стадиона изгради и игралиште за мали фудбал, а као што видите доста улажемо и у инфраструктуру. Радимо нове трибине, очекујући већи одазив гледаоца, а посебно бих истакао доградњу свлачионица за омладински погон. Ова управа сматра да је неопходно стварати играче из властитих редова и да ћемо тим приступом и испунити зацртане циљеве. Тренутно је у омладинској школи 60-ак играча, очекујемо да ће их сваким даном бити све више, а колико воле свој клуб доказали су тиме да и сами учествују у изградњи свлачионица“, упознао је госте са спортским и инфраструктурним плановима Ивица Драгић.

„ Желим да истакнем сјајну сарадњу са Градом Сомбором, а посебно бих истакао предсједника Скупштине Зорана Руса са којим имамо изванреднан однос и међусобно разумјевање. Договорено је да нам Град помогне у изградњи трибина, а такође и већ поменутог терена за мали фудбал. Тиме бисмо могли све фудбалске активности спровести овдје на терену нашег луба, а прије свега, ту мислимо на љетни, али и остале турнире који се организују у селу. Осим финансијске помоћи, Зоран Рус је један од иницијатора да ускоро угостимо ветеране Црвене звезде. Направили бисмо турнир гдје би поред Звезде и нашег клуба, на турниру учествовали и репрезентација РСК и НК „Петрова Гора“ из Војнића“, завршио је Драгић, додајући у шали да му је драго што је на челу једног кордунашког клуба Личанин.

КЉАЈИЋЕВО ИЗЊЕДРИЛО СВЈЕТСКОГ И ЕВРОПСКОГ ПРВАКА У КУГЛАЊУ

Петар Шаула је напоменуо да је сарадња са Мјесном заједницом Кљајићево започета још 2016. године и да се сарадња са фудбалског проширује и на куглашки спорт. Предвиђамо да се организује куглашки турнир пријатељства који ће бити традиционални, а осим домаћина „Кордун“ из Кљајићева на турниру би учествовали и КК „Кљајићево“ из Кљајићева, као и репрезентације Кордуна и Лике. Начелно је договорено да би ово могло да се одржи истог дана и да би то био заиста спортски спектакл у овом селу које је дало свјетског шампиона у куглању Јована Ћалића и европског првака Милана Јоветића.

На крају дружења, предсједник Драгић се још једном захвалио гостима на донацији, као и Дарко Радуловић, члан Управе клуба. Радуловић је Петру Шаули уручио пригодан поклон, а након тога је припремљена скромна закуска уз коју се наставило причати о спортским темама. Дружењу су се прикључили и Милорад Чекелиш, спортски директор фудбалског клуба, као и чланови Управе Дејан Сучевић и Милан Мишчевић, а са стране гостију током читаве посјете, осим раније поменутих у тексту, били су присутни Никола Кукољ и Иван Пузовић.

Ново дружење на спортским теренима заказано је за непуна две мјесеца, када би требало да се одржи већ поменути Дан спорта у Кљајићеву.

                                                                             ТЕКСТ И ФОТОГРАФЈЕ: Жељко ЂЕКИЋ

Нема коментара

Напишите коментар