АКТУЕЛНО:

Којић: Посљедице НАТО бомбардовања – катастрофалне

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић изјавио је данас Срни да је у НАТО бомбардовању Републике Српске погинуло најмање 59 лица, више од 120 их је рањено, а кориштена је и муниција са осиромашеним уранијумом из чега је видљиво зашто се српски народ противи уласку у овај војни савез.

„НАТО је имао више од 3.500 летова изнад Републике Српске, а у нападу на српски народ учествовало је 5.000 војника овог савеза из 15 земаља. Бачено је 10.000 тона бомби, а дио њих је био са осиромашеним уранијом“, рекао је Којић, поводом 24 године од НАТО бомбардовања Републике Српске.

Којић је истакао да је Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих радио свеобухватно истраживање НАТО бомбрадовања.

„Имамо и индиректне посљедице бомбардовања, јер је НАТО дао директну подршку здруженим снагама такозване Армије БиХ и ХВО. Из западнокрајишних општина је протјерано више од 120.000 Срба, а убијено их је више од 1.600“, навео је Којић.

Према његовим ријечима, Србима на Озрену одсијецане су главе, након што је НАТО бомбардовао релеј на овој планини, што је био повод за офанзиву муслиманских снага.

„Након НАТО напада кренула је офанзива муџахедина и припадника такозване Армије БиХ у којој су одсијецане српске главе. Имамо и масовну гробницу од 21 тијела од којих их је 17 било обезглављено“, каже Којић.

Он је подсјетио да је посљедица НАТО бомбародвања и повећан број обољелих од карцинома у Републици Српској.

„Стопа смртности у општини Братунац је огромна и то се првенствено односи на становништво које је дошло у ову општину из Хаџића који су бомбардовани муницијом са осиромашеним уранијомум. Сада се поставља питање Републици Српској да ли након свега треба прихватити чланство у овом савезу? Мишљења сам да је немогуће прихватити да будемо члан НАТО-а након свих података које имамо“, поруичо је Којић.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар