Којић: Ратнохушкачке поруке Кавазовића доприносе само мржњи према Србима

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић сматра да ратнохушкачке поруке које Исламска заједница у БиХ и њен поглавар Хусеин Кавазовић шаљу у континуитету доприносе само мржњи према српском народу.

– Овакве поруке сигурно не могу ни на који начин да стварају добру и позитивну атмосферу. Оне морају бити предмет осуде и то је нешто што не би смјела да ради једна вјерска организација“, рекао је Којић Срни коментаришући изјаву Кавазовића да се БиХ брани у институцијама, те да уколико оне „падну – земљу треба бранити оружјем.

Којић је напоменуо да се никада није могло чути од свештенства Српске православне цркве да шаље било какве ратнохушкачке и пријетеће поруке, већ напротив поруке мирољубивости и толеранције међу народима.

Он је закључио да овакве поруке морају наићи на осуду прије свега код бошњачког народа, јер позив на рат и сам рат никоме никада нису донијели ништа добро, већ жртве, те подсјетио да су Срби доживјели огромна страдања деведесетих година, као и у Другом свјетском рату.

Кавазовић је за МТВ Игман изјавио да је „данашња борба у институцијама БиХ“ и да се не смије дозволити да се оне руинирају.

– Морамо показати да смо на све начине спремни да бранимо институције БиХ, а ако оне падну, а имали смо то 1992. године, морамо бити спремни бранити ову земљу и оружјем – додао је Кавазовић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар