АКТУЕЛНО:

Кордунаши у Чонопљи и Кљајићеву

Током викенда, пред Сретење Господње, делегација састављена од чланова Удружења Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна и чланова Секције Клуба навијача са Кордуна, организовано су посјетили  Кордунаше у Чонопљи и Кљајићеву. Ова сарадња била је успјешна и у протеклим годинама, и како су за Српско коло рекли чланови делегације: „Оно што је добро, не треба мијењати”.

Ова посјета организована је у склопу реализације Програмом предвиђених активности Удружења са организацијама и удружењима која дјелују и организована су у Чонопљи и Кљајићеву. Овом приликом посјетили су  КУД Вук Караџић Чонопља и ФК Кордун Кљајићево.

У свом организованом дјеловању, чланство КУД-а Вук Караџић, у Чонопљи уредило је Завичајни Етно простор и читаоницу са библиотеком.

Делегација Удружења Кордунаша и секције Клуба навијача, обилсаком наведених мјеста, поклонила је нешто мање од 100 књига, са вриједним насловима и тематиком Кордуна, Крајине и шире. Захваљујући се на поклону, предсједница КУД-а  Милка Боснић, нагласила је значај сарадње и очувања коријена свог завичаја.

Представници поменуте делегације, у кратком и пријатном поподневном дружењу са домаћинима, усагласили су се да је неопходно сарадњу наставити и укључивати све оне који желе и могу помоћи на очувању нематеријалне културне баштине Срба са простора Кордуна, настањених у Републици Србији и шире.

У вечерњим сатима, делегација је позвана и била присутна у Кљајићеву, на спортском дружењу ЦРНО-БЕЛИ БАЛ у организацији ФК Кордун Кљајићево. Циљ овог дружења свакако је организована и појединачна помоћ раду наведеног спортског колектива.

Овом приликом, делегација Кордунаша, припремила је неколико поклона за организовану томболу, те у знак успјешне досадашње сарадње предсједнику ФК Кордун Зорану Милетићу предала пригодан поклон. Како то обично бива, делегација Кордунаша и неколико стотина гостију веселило се дубоко у ноћ.

Делегацију Удружења Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна и чланова секције Клуба навијача, чинили су чланови УО Миланка Ђокић, Душан Банда, Иван Пузовић, потпредсједник Милан Јовановић и предсједник Петар Шаула.

Редакција Српског кола

ФОТО: Милан Јовановић

Нема коментара

Напишите коментар