Linta i predstavnici izbjegličkog naselja Ovča na novom sastanku u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove

Na zahtjev  predstavnika izbjegličkog naselja Ovča iz Beograda narodni poslanik Miodrag Linta  organizovao je u petak  04. oktobra sastanak sa  načelnikom Odjeljenja za stanovanje Goranom Blagojevićem u Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove.  Sastanku su, pored Blagojevića, prisustovali Linta i predstavnici izbjegličkog naselja Ovča Marijana Stojaković, Vukosava Mrđen, Vukašin Tišma, Adam Nišević  i  Đuro Janjatović.

Predstavnici izbjegličkog naselja Ovča tražili su ponovo od gospodina Gorana Blagojevića  da pomogne u rješavanju brojnih problema:  Grad još nije pripremio ugovore za otkup stanova iako je rok bio početak jeseni;  šest liftova ne radi više mjeseci a firma “Kosmaj” ne otklanja kvarove; pokradeni aparati za gašenje požara; JKP “Beogradske elektrane” su preuzele grijanje ali nema konkretnih informacija vezano za cijenu; pitanje snacije i popravke krovova, izgradnja dječjeg igrališta,  čišćenje zgrada  i dr.

Goran Blagojević je rekao da  bi  potpisivanje ugovora o otkupu trebalo konačno da počne poslije 1. novembra, kao i da će se ugovori ovjeravati kod notara i to najviše četiri u toku jednog dana. Troškove ovjere ugovora i prenosa će snositi sami stanari. Što se tiče liftova Linta je tražio da se dnevno ovjerava veći broj ugovora  kod notara. Što se tiče liftova Blagojević je rekao da su majstori  iz firme “Kosmaj” dan ranije izlazili na teren da popišu kvarove i naruče dijelove. Liftovi bi uskoro trebalo da budu popravljeni i da rade. Što se tiče grijanja Blagojević je rekao da nema informacije vezano za visinu cijene. Takođe, on je rekao da će Grad da obezbedi pokradene aparate za gašenje požara ali nije rekao rok kupovine. Što se tiče čišćenja zgrada Blagojević je ostavio da se stanari sami dogovore koji je način za njih najbolji. Pored toga, on je istakao da nije nadležan za izgradnju dječjeg igrališta, kao i za sanaciju krova i za pokrivanje otvora na zgradama 4, 4A i 4V.

Linta je od Blagojevića još jednom tražio da Grad Beograd dozvoli da izbjegličke porodice u naselju Ovča i na drugim lokacijama dobiju dvostruki popust vezano za otkup stanova tj. da pored popusta od 50 posto koji je predviđen Zakonom o izbjeglicama i sam Grad Beograd omogući  još jedan popust od 50 posto. Takođe, on je tražio da se u otkupnu cijenu računa plaćena kirija nakon isteka ugovora o zakupu od šest mjeseci. Nažalost, Oba Lintina prijedloga Blagojević je odbio.

Na kraju sastanka Goran Blagojević je zatražio da predstavnici stanara iz svih šest ulaza ponovo upute Sekretarijatu za imovinske i pravne poslove  dopise sa spiskom problema u svakoj zgradi i ulazu. Važno je naglasiti da Sekretarijat za imovinske i pravne poslove i druge gradske institucije, od sastanka koji je održan još 21. februara  ove  godine i nekoliko drugih satanaka koji su održani kasnije, nisu riješili ili pomogli da se riješe brojni problemi stanara izbjegličkog naselja Ovča.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

 

Nema komentara

Napišite komentar