Mandiću i Kneževiću

Linta osudio odluku vlasti u Crnoj Gori da srpskim političarima Mandiću i Kneževiću oduzmu pasoše

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta snažno osuđuje odnos cnogorskih vlasti prema srpskim političarima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću kao i odnos prema četvorici srpskih intelektualaca iz Srbije kojima se zabranjuje ulaz u Crnu Goru. Naime, poslanicima Skupštine Crne Gore, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću se, po drugi put, oduzimaju pasoše i, između ostalog, sprečava da o problemima sa kojima se suočavaju lično upoznaju zainteresovane subjekte izvan te države. Dakle, dok se na jednoj strani sprečavaju pojedine osobe da uđu u Crnu Goru dotle se njihovim sunarodnicima zabranjuje da napušte tu zemlju.

Linta smatra da je neprihvatljiv ovakav odnos i tretiranje srpskih političkih lidera u Crnoj Gori, od tamošnjih vlasti, kao da se radi o najobičniim kriminalcima uhvaćenih u izvršenju najtežik krivičnih djela.

Javnost i mnoga lica u Srbiji i regionu sa interesovanjem prate tok suđenja u Crnoj Gori. Takođe, lično prateći navedeni sudski proces Linti su mnoge stvari postale jasne. Posebno je čudno da nakon dobijanja ključnog dokaza iz Rusije, koji sumnjivog svjedoka saradnika direktno kompromituje a njegove tvrdnje poništava, neko nastavlja po starom i „silom na sramotu“, pokušava i dalje da ponižava i neosnovano optužuje srpske političare. U odsustvu bilo kakvih relevantnih dokaza, koji bi teretili Mandića i Kneževića, kao i druga lica u ovom procesu, nije teško pretpostaviti krajne namjere i konačni ishod u završnici čitavog postupka.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar