Linta razgovarao sa Gradonačelnikom Novog Sada da se značajno smanji cijena otkupa izbjegličkih stanova u naselju Jugovićevo

Na inicijativu 15 izbjegličkih porodica iz novosadskog naselja Jugovićevo dana 11. februara 2019. godine održan je sastanak u Skupštini Grada Novog Sada. Narodni poslanik Miodrag Linta je rado podržao molbu izbjegličkih porodica i dogovorio sastanak sa prvim čovjekom grada Milošem Vučevićem. Sastanku su prisustvovali Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, narodni poslanik Miodrag Linta i tri predstavnika stanara Predrag Polimac, Mira Sunajko i Natalija Bardak. Tema sastanka je bila predložena visoka cijena otkupa stanova u kojima žive navedene porodice.

Linta je zamolio Gradonačelnika Vučevića da Grad Novi Sad značajno smanji cijenu otkupa stanova uzimajući u obzir činjnicu da se radi o socijalno ugroženim izbjegličkim porodicama i da su stanovi urađeni veoma nekvalitetno i od lošeg materijala. Predstavnici izbjegličkih porodica su Gradonačelnika Vučevića upoznali da se u stanovima pojavljuje vlaga, kao i da su stolarija, instalacije i parket lošeg kvaliteta i loše ugrađeni;. Oni su naglasili da su svi stanovi u prizemlju i da imaju problem sa izduvnim gasovima jer se automobili parkiraju ispod prozora.

Gradonačelnik Miloš Vučević je pokazao je razumijevanje i prihvatio molbu Linte da pokuša da pronađe način kako da se značajno smanji cijena otkupa stanova koja bi bila prihvatljiva za izbjegličke porodice. Dogovoreno je da Linta bude u kontaktu sa Gradonačelnikom Vučevićem i njegovim saradnicima.

Informativna služba
Saveza Srba iz regiona

Nema komentara

Napišite komentar