Linta u Skupštini održao sastanak sa učenicima Osnovne škole iz Nevesinja

Predsednik Odbora za diajsporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta poželio je dobrodošlicu učenicima Osnovne škole „Risto Proroković“, nosiocima diplome „Vuk Karadžić“ koji su, kao nabolji učenici završnog razreda Osnovne škole, na nagradnom putovanju u Srbiji, u organizaciji Udruženja Nevesinjaca u Beogradu.

Linta je istakao da su ovakvi projekti veoma značajni za naše društvo, da je veoma važno da se mladi iz Republike Srpske upoznaju sa znamenitostima Srbije i dodao da je ovo jedan od načina  kako jačati nacionalno, kulturno i duhovno jedinstvo našeg naroda.

Gostima su se obratili i narodni poslanici Milimir Vujadinović i Aleksandar Čotrić, koji su đacima čestitali na postignutim uspesima i ukazali na značaj očuvanja njihove veze sa Srbijom.

Na sastanku se razgovaralo o temama koje se odnose na povezivanje školskih i učeničkih organizacija iz Republike Srpske i Republike Srbije, o mogućnosti ubrzanja rješavanja za prijem u državljanstvo Republike Srbije i pogodnosti za školovanje učenika i studenata iz Republike Srpske u Republici Srbiji.

Sastanku je prisustvovao i Zoran Janjić, predstavnik Udruženja Nevesinjaca u Beogradu, čijom inicijativom su đaci ostvarili ovo nagradno putovanje. Zahvalnost Janjiću izrazili su nastavni i stručni kadar škole „Risto Proroković“, i ukazali na važnost ovakvih posjeta.

Informativna služba
Skupštine Srbije

Nema komentara

Napišite komentar