Мандић: Морамо да ујединимо Црну Гору и заједно победимо Ђукановића

Кандидат за председника Црне Горе Андрија Мандић рекао је да су мафијашкој хоботници откинути пипци, али да јој је остала глава која је најопаснија

Председнички кандидат Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да може да победи Мила Ђукановића у трци за председника Црне Горе, те да има највише политичког искуства од свих који су изазвали кандидата ДПС-а.

У Медитеранском спортском центру у Будви Мандић је одржао предизборни скуп, са којег је поручено да политичка опција којој припада Мандић никада није имала ништа са Ђукановићем за разлику од, како су казали, многих других.

„Прошли смо један трновит пут и дочекали победу 30. августа. До тог датума, ми смо били опозиција и као такви имали одговорност за нас, наше породице и онај део Црне Горе који је тражио победе. Након 30. августа имамо одговорност за читаву Црну Гору. Ми смо већина у овој земљи“, казао је Мандић, преноси „РТЦГ“.

Он је истакао да више не постоји пут деоба и да треба позвати све честите људе, и оне који су некада из заблуда гласали ДПС, да заједно буду браћа, те да је Црна Гора наша држава, „наша земља и да у њој можемо бити срећни само ако су сви срећни“.

Мандић наглашава да су креатори идеје помирења сами грађани са којима је разговарао у претходном периоду и да су због те супериорне, како каже, идеје просуте многе лажи у режији бившег режима.

„Данас се у Подгорици суди бившем директору тајне полиције, бившој председници Врховног суда, председнику Привредног суда, полицајцима који су били криминалци… Механизам је кренуо у добром правцу, али да би брже ишао, ми данас морамо да раширимо руке, а ја сам руку испружио. Ајмо, браћо, да заједнички радимо“, рекао је Мандић.

Припадници мање бројних народа су, како каже Мандић, били жртве кампање да неко са овог политичког спектра ради против њих.

„Сетите се избора 1997. године који су поделили Црну Гору. Имамо конкретне доказе да су националне мањине биле угрожене од Мила Ђукановића и његових полицијских структура. Сјетите се ‘Лима’, ‘Орловог лета’… сетите се свега тога. Нико од нас, поготово не Андрија Мандић и наши посланици, ништа нажао није учинио мањинским народима“, објашњава Мандић.

Он је поручио да му је циљ да сви раде заједно.

„Ми имамо добре идеје, да кажемо како се управља од стране наших кадрова. Погледајте ЕПЦГ. Данас Електропривреда за два месеца заради 60 милиона евра. Погледајте Железару и предузећа у Будви и Пљевљима“, рекао је Мандић.

Криминална хоботница оборена
Mандић истиче да је криминална хоботница оборена.

„Откинути су јој пипци, али је остала глава која је најопаснија. Имам највише политичког искуства од свих који су изазвали Ђукановића. У овој борби сам показао да могу да га победим као што сам га победио 2020. године. Та побједа значи да могу да изађем и кажем да смо га победили. Страх ме је да би се у другом кругу неки од млађих срушио и пао у несвест. Ми то не смијемо ризиковати“, поручио је Мандић.

Мандић каже да су политичко искуство и знање важни и додаје да нема села где није био, града који није посетио, да има њихову подршку, да је поносан на Будване и све оне људе који иду ка великој победи.

Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић казао је да је Ђукановић био предводник политике подела претходних деценија, док су, како каже, грађани грцали у проблемима и сиромаштву.

Кнежевић је позвао Алексу Бечића и Јакова Милатовића да подрже Мандића у другом кругу избора.

„Ми ћемо вас, због стотина хиљада људи, подржати у другом кругу, ако победите Андрију Мандића, али вас позивамо исто тако да у другом кругу, што је извесност, подржите Андрију Мандића јер једино он побјеђује Мила Ђукановића. Има ли поштеније и људскије понуде од ове коју ми нудимо испред ДФ-а? Црна Гора мора да се помири“, навео је Кнежевић.

Председник општине Будва Мило Божовић казао је да постоји само један противник, а то је Мило Ђукановић.

„Хоћу то јасно да поручим, ове остале противкандидате не сматрамо за своје противнике. Имам лепо мишљење о њима, биће прилике да се на неким позицијама докажу, али за ову борбу постоји само један кандидат који зна како се руши Мило Ђукановић – то је Андрија Мандић“, подвукао је Божовић.

rt.rs

Фото: www.globallookpress.com © Nemanja Cabric

Преузето са: ИСКРА

Нема коментара

Напишите коментар