Manifestacija “Dani patrijarha Pavla“ u Čačku

U subotu u Domu kulture u Čačku održana je završna svečanost četvrte po redu manifestacije „Dani patrijarha Pavla“ u Čačku sa ograncima u Kućancima, Gacku, Nikšiću i Prizrenu.

U okviru završne večeri manifestacije otvorena je izložba fotografija 33 portreta patrijarha Pavla autora hadži Marka Vujičića iz Beograda. Portreti su vlasništvo muzeja grada Beograda, gradske opštine Mladenovac. Sastavni deo izložbe su i krstovi fondacije kolonije „Krst patrijarha Pavla“ koja je deo manifestacije. Izložbu je, prigodnom besedom, otvorila Ana Ranđić, profesor srpskog jezika čačanske gimnazije. Nakon otvaranja izložbe, održana je svečanost uz besedu o patrijarhu Pavlu i celovečernji koncert hora “Prepodobni Rafailo banatski“ iz Zrenjanina.

O patrijarhu Pavlu je besedio i čitao odabrane tekstove glumac hadži Petar Božović iz Beograda. Na kraju su ZA ISKAZANU LJUBAV PREMA NAŠEM USNULOM PATRIJARHU PAVLU I DOPRINOS MANIFESTACIJI „DANI PATRIJARHA PAVLA“ zahvalnice dobili hadži Petar Božović, hor “Prepodobni Rafailo banatski“, Episkop žički dr Justin, opština Mladenovac i Dragomir Savić iz Čačka.

Preuzeto sa: eparhija-zicka.rs

Nema komentara

Napišite komentar