Миливојевић: Градско вијеће да се изјасни о дискриминацији при запошљавању Срба

Потпредсједник Градског вијећа у Мостару Велибор Миливојевић затражио је данас да се Градско вијеће и овај град изјасне о томе зашто није одговорено институцији Омбудсмена БиХ на препоруку да се приликом спровођења конкурсних процедура у Градској управи руководи начелима пропорционалне заступљености конститутивних народа.

Он је на сједници Градског вијећа истакао чињеницу да се град Мостар представља као мултиетнички, а не поштује људска права.

Миливојевић је навео да се његова иницијатива односи на то да се град Мостар и Градско вијеће изјасне и одговоре на препоруке институције Омбудсмана за људска права од 6. јула.

Он је прецизирао да се ради о препорукама за спровођење конкурсних процедура пријема стручног сарадника за пољопривреду у Служби за привреду, Одјељења за привреду, комуналне и инспекцијске послове Градске управе, у којима је потребно да се руководи начелима пропорционалне заступљености конститутивних народа.

Миливојевић је додао да није одговорено омбудсменима, те да је услиједила ургенција за достављање одговора 29. септембра, али и даље омбудсман нема одговора.

– Стално промовишемо Мостар као туристички и мултиетнички град, па би било ружно да омбудсман стави Градску управу Мостара на неку црну листу, односно на листу институција које не поштују људска права. Правни основ је Закон о забрани дискриминације БиХ и Закон о омбудсману за људска права БиХ – истакао је Миливојевић.

Миливојевић је затражио и информацију од надлежних служби о томе ко нелегално ограђује и заузима земљиште БиХ у мостарском насељу Мало Поље.

– И раније су постављања питања о бесправном количењу, ограђивању или неком дешавању на подручју Малог Поља. Стога моје питање иде Одјељењу за привреду, комуналне и инспекцијске послове Градске управе да ли су у складу са више вијећничких питања изашли на терен, обавили увид, те зауставили узурпирање државне имовине у Малом Пољу. Молим да ми се доставе одговори и досадашњим поступцима у вези са вијећничким питањима и инспекцијским надзором – навео је Миливојевић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар