АКТУЕЛНО:

Неколико пожара на глинском подручју

Неколико дојава о пожарима на више локација на глинском подручју стигло је синоћ у вечерњим сатима у глински Стожер цивилне заштите и градску управу, па су ватрогасци тако интервенирали код Малог Граца, Бијелих Вода и Дреновца Банског.

Глинска доградоначелница Бранка Бакшић – Митић дојаве је, наиме, одмах прослиједила припадницима Добровољног ватрогасног друштва у Глини, а они су пак у вечерњим сатима објавили на свом фацебоок профилу да се интервенирало на локализирању и гашењу пожара код Малог Граца, Бијелих Вода и Дреновца Банског, гдје је пожар стављен под контролу.

Из превентивних разлога, Електра је морала искључити струју у насељима Бијеле Воде, Дреновац Бански, Мартиновићи, Влаховић, Мали и Велики Градац и Момчиловић Коса. Како је јављено, непосредно након престанка опасности, струја ће бити поново укључена.

Иначе, посљедњих је дана на глинском подручју забиљежено неколико пожара у којима су изгорјеле двије дрвене куће.

У ноћним сатима суботе чланови ДВД Глина успјели су угасити пожар на подручју Малог Градца, Бијелих Вода и Дреновца Банског, мјеста на глинском подручју.

Како су објавили на својем фб профилу, након што је пожар локализиран у 0.30 сати, интервенција је завршила ноћас око 2 сата.

Ватрогасци процјењују да је изгорјела трава и ниско раслиње на површини од око пет пута пет километара, а веће материјалне штете није било. У акцији је судјеловало десет ватрогасаца с два навална возила.

Из превентивних разлога Електра је у петак навечер привремено морала искључити струју у насељима Бијеле Воде, Дреновац Бански, Мартиновићи, Влаховићи, Мали и Велики Градац и Момчиловић Коса.

Како је јављено, одмах након престанка опасности, струја је поново укључена.

Нема коментара

Напишите коментар