Одржан турнир у балотању у Владимировцу у општини Алибунар

У склопу обиљежавања славе села Духови 2019, у Владимировцу је на излетишту Девојачки бунар 16.6.2019. одржан турнир у балотању.

Духови се у Владимировцу прослављају три дана са богатим културно-умјетничким програмом.

Учествовало 20 екипа

Учествовало је 20 екипа, из разних градова Србије. Тако да су у овај предивни дио Баната дошле екипе Пазарци, Американци, Мали рај, Мафијаши, Холивуд, Батајница, Шареница, Хајникен, НН, Хидроина, Милош Обилић, Попови, Вршац I, Вршац II, Сложна браћа, Јокс, Панчево, Барикина, Бели, Баренда.

Надметања су се одигравала у прелијепом амбијенту Девојачког бунара, на четири терена. Како се такмичење приводило крају, навијачи су били све гласнији, а атмосфера напетија.

Зоран Максимовић: Срце ми је пуно

Након такмичења, прије вечере и додјеле трофеја присутнима се обратио организатор турнира секретар Мјесне заједнице Владимировац Зоран Максимовић.

– Свима се много захваљујем што сваке године долазите. Срце ми је пуно, што сте одвојили своје вријеме и дошли да се овдје дружимо – видно узбуђен рекао је Максимовић.

Побједник екипа Пазарци

Трофеје и медаље су освојиле екипе: Барикина, Милош Обилић и Пазарци.

Треће мјесто освојила је екипа Барикина из Владимировца.

Друго мјесто освојила је екипа Милош Обилић из Батајнице.

Прво мјесто освојили су Пазарци.

Најбољи ваљач је Николић Миленко, фер-плеј Милан Бошчић, највећи пријатељ турнира Граовац Миладин, најмлађи учесник турнира Никола Цветић, најбољи играч турнира Миле Цветић, најстарији учесник турнира Душан Матијевић.

Славенко Крунић поклонио икону Максимовићу

Славенко Крунић из Батајнице је поклонио икону организатору овог такмичења и секретару Мјесне заједнице Владимировац Зорану Максимовићу. Максимовић је нагласио да ће икона красити зид његове канцеларије, а узвратио је поклонивши Крунићу 5 мајица као успомену на турнир.

–Када сам 1995. дошао из Крајине у Србију прво мјесто гдје сам дошао био је Владимировац. Као некадашњи становник овог села, полонио сам икону. Долазим сваке године, и надам се да ћемо бити све бројнији – рекао је Славенко Крунић и додао да је најважније саборовање, весеље и дружење.

Милан Вукобрат: Свака част домаћинима

Присутним гостима, такмичарима и домаћинима пожелио је да се обрати и Милан Вукобрат из Зрењанина.

– Овакво гостопримство ријетко срећемо, свака част домаћинима. Част ми је бити овдје са вама, и поздрављам и господина Линту који је помогао да се све ово организује – рекао је Милан Вукобрат из Зрењанина.

Миодраг Линта: Покажимо више солидарности

Савез Срба из региона је финансирао штампање мајица за учеснике овог турнира, па је организатор захваливши се предсједнику Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодрагу Линти, позвао га да се обрати присутнима.

– Овакви догађаји дају један скроман, али важан допринос једном од најважнијих задатака наше државе, јачање националног, духовног и културног јединства српског народа. Важна карика у том јачању јесте да се међусобно помажемо, поштујемо, да не будемо сујетни и завидни. Морамо дјелима, свако са своје стране да покаже ту солидарност међу нама – рекао је Миодраг Линта и додао да би ипак и држава требала да да свој допринос и далеко више да обрати пажњу на положај Срба са простора бивше Југославије.

Држава треба да оснује Министраство за Србе у региону, да призна ратни стаж свим крајишким борцима за читаво вријеме рата у двоструком трајању. Линта сматра, што је поновио много пута да је неприхватљиво да се само крајишким борцима не признаје ратни стаж.

– Драго ми је што сам међу вама, у позитивној атмосфери и доброј енергији – рекао је Линта након што је добио захвалницу од организатора за несебични допринос.

Из Америке је дошао и Јовица Борковић да бодри свог оца који се такмичио. Како нам је рекао и сам воли балотање, али овог пута није стигао да се пријави за такмичење. Иако рођен у Америци воли да посјети родбину у Србији и испрати сва битна дешавања у Владимировцу.

Након додјеле трофеја и захвалница, дружење је настављено уз вечеру и музику.

Текст и фотографије: Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар