Одржана Редовна годишња скупштина Удружења Мркоњићана

У Клубу Тесла, на Савском тргу 11.12. одржана је Скупштина Удружења Мркоњићана.

Током дневног реда, изабрано је предсједништво, предсједавајући предсједништва, предочен је извјештај о раду и извјештај о раду надзорног одбора, као и финансијски извјештај.

Предсједник Удружења, Жарко Гајић је на самом почетку поздравио госте уз напомену, да то више нису гости јер се након дугогодишњег дружења третирају као домаћи.

Делегација Удружења Мркоњићана је путовала у Мркоњић Град, поводом обиљежавања дана општине, 4.2. Том приликом је секретар Удружења Славко Николчић примио захвалницу од општине. Одржано је Мркоњићко вече у Београду, такође делегација је путовала и на Косидбу Балкана.

– Овог пута смо на косидбу ишли комбијем, јер су они увијек у великом броју долазили код нас за Мркоњићко вече – рекао је Гајић.

Мркоњићани су такође присуствовали помену у Цркви Светог Марка, посвећен страдању Срба у Олуји. Присуствовали су вечерима у Зрењанину (организовало Удружење Срба из Босне и Херцеговине) и у Панчеву (организовало Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине).

Спонзори који годинама помажу ово Удружење су Браћа Станић, општина Мркоњић Град,  Др Павловић, Еја трејд, Боро Глушац, Урош Цвијић, Савез Срба из региона на челу са Миодрагом Линтом, Душан Косић, Раде Зељковић, Јелена Ђокић, Ђоко Стојић, Утва империјал Смедерево, Славко Самарџија.

– Захваљујемо се нашој општини на доброј сарадњи, као и мркоњићкој омладини на учествовању на Мркоњићкој вечери. Сарађујемо и са другим удружењима, па тако и са Коалицијом удружења Срба из Хрватске, Удружењем Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине из Панчева, Удружењем Змијање из Бањалуке, Удружењем Медљанаца Нови Сад, Удружењем Трново Чуруг, Удружењем Змијање Каћ и др – рекао је Гајић и додао да одлично сарађују са Клубом Тесла.

Чланови су се сложили да су најважнија ова њихова окупљања. Једино им је жао што нису успјели да подмладе удружење и дали су себи задатак да на томе раде.

Миле Шапић је поздравио све у име Савеза Срба из региона.

– Ми ћемо настојати у складу са нашим могућностима да вам помажемо, и испратимо све ваше активности. Све што радите ми цијенимо, и било би нам драго да успијете у својим настојањима да подмладите ваше Удружење, како би они наставили вашим путем – рекао је Миле Шапић и додао да ко год жели да чита Српско коло може да га добије на кућну адресу.

Мроњићани и њихови гости су послије скупштине наставили држење у Клубу Тесла.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

 

Нема коментара

Напишите коментар