Припреме за Дан Републике, централно обиљежавање 9. јануара

Припреме за Дан Републике! И овог 9. јануара, Република Српска ће свој рођендан прославити већ препознатљивим дефилеом и свечаном академијом. Пријеми у Палати Републике, тим поводом, почињу већ 27. децембра. И овај дан неки су покушали искористити за убирање политичких поена, што је за предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић – обмањивање јавности.

Као и сваке године, 9. јануар биће обиљежен свечаним дефилеом на Тргу Крајине и свечаном академијом у Спортској дворани „Борик“, јасна је предсједница Републике Српске. Истог дана биће додијељена и одликовања заслужним институцијама и појединцима.

– Након тога се наставља 10. јануара у Брчком, с тим што ове године уводимо догађаје који се односе на Источно Сарајево – изјавила је Цвијановићева.

Сви остали садржаји поводом Дана Републике биће организовани као и претходних година, наводи предсједница. Стога је као злонамјерне оцијенила коментаре о наводном помјерању датума обиљежавања.

– Ми смо имали Одбор за обиљежавање Дана Републике прије неколико дана и нико од њих није тражио да види тај распоред, већ су објавили лаж да је то 27. децембра. Све што се дешава ове и почетком сљедеће године идентично је као претходних година.

А у сусрет Дану Републике, и ове године Српска ће положити још један испит хумановсти, акцијом „С љубављу храбрим срцима“. На овај начин, Српска већ десет година помаже удружењима и дјеци с потешкоћама у развоју.

– Ове године правимо центре у Требинју и Бањалуци на захтјев одређених удружења како би могли да обезбиједнимо смјештај за боравак дјеце која имају одређених потешкоћа у развоју. Тамо ће дјеца добити адекватну помоћ – поручила је Цвијановићева.

Донаторско вече биће одржано 22. децембра у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар