slava gospicana 1

Прослављена крсна слава Удружења Госпићана „Никола Тесла“ у Београду

У парохијском дому храмa Светог оца Николаја у Борчи, у суботу 7. маја 2016. године, са почетком у 11 часова, прослављена је крсна слава Удружења Госпићана „Никола Тесла“ из Београда Ђурђевдан. Претходно је у храму Светог оца Николаја одржана парастос за страдале Госпићане. Кум славе је био нови предсједник удружења Славко Прошић. Обредни дио уз присуство 30-так чланова Удружења и гостију учинили су отац Славко Стевановић, који је службовао у Госпићу од 1981 до 1991. године и отац Драган Глумац. Након молитве и сечења колача отац Славко и отац Драган пожељели су срећну славу члановима Удружења, њиховим породицима и гостима. За кума славе за слиједећу годину одређена је Меланија Судар.

Након тога присутнима се обратио и нови предсjедник Удружења и домаћин славе Славко Прошић, који је позвао присутне да минутом ћутње одају почаст страдалим Госпићанима и пожелио им све најбоље. Присутнима се обратио и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта који је рекао да Крајишници не смију да забораве своје обичаје, традицију и културу. Он је посебно похвалио рад бившег предсједника Удружења Милана Судара, који је уложио велику енергију и труд везано за оснивање и реализацију постављених циљева и активности. Међу гостима је био предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић. Присутнима су подијељени бројеви 4 и 5 листа Савеза Срба из региона Српско Коло. Након службеног дијела чланови удружења су наставили дружење уз закуску и пјесму.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2924″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1462878777113″]
Нема коментара

Напишите коментар