Симић и Јањић одустали од кандидатуре – подршка Грујичићу за начелника Сребренице

Независни кандидати за начелника општине Сребреница Александар Симић и Миле Јањић повукли су кандидатуре и подржаће кандидата за начелника српске коалиције „Заједно за Сребреницу“ Младена Грујичића.

Александар Симић и Миле Јањић поручили су да је повлачење кандидатура за начелника општине логичан потез и жеља да се у Сребреници оствари српско јединство.

– И због нас и због наших покољења, а посебно због оних који су животе положили у њене темеље – каже Симић.

Јањић је изјавио да је одустао од кандидатуре 3. августа када су се српске политичке партије у Сребреници сагласиле да заједнички кандидат за начелника буде Грујичић.

Подршку Грујичићу претходно су пружиле и све српске политичке партије.

– Драго ми је што смо данас укрупњали овај наш тим и што смо сви стали заједно, јер само заједно можемо допринијети да ми овдје који живимо имамо бољи живот, а то све у циљу да створимо боље услове за нашу дјецу и за оне који желе да остану и желе да се врате у нашу општину – рекао је Младен Грујичић кандидат Коалиције Заједно за Сребреницу за начелника општине Сребреница.

Симићев и Јањићев потез је веома важан, једнако као и то што су пружили подршку Младену Грујичићу, поручио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

– Могу да изразим задовољство чињеницом да је то тако и да су дали своју подршку кандидату Грујичићу који је садашњи начелник општине. Мислим да је његово управљање општином у посљедње четири године унијело објективност у саму Сребреницу и да Сребреница није наставила да буде мјесто окршаја политичких , него мјесто сарадње – истакао је Додик.

Право гласа на предстојећим изборима у Сребреници имаће око 15.000 бирача.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар