Српска: Наредних 15 дана кључно у борби против вируса корона

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас, путем видео линка, 18. сједницу, на којој је разматрао информацију о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Штаб је оцијенио да је наредних 15 дана кључно у борби против вируса корона у Републици Српској, те позвао грађане да буду одговорни и дисциплиновани и да поштују све прописане хигијенско-епидемиолошке мјере.

Посебно је апеловано на лица којима су прописане мјере кућне изолације да их се строго придржавају.

Републички штаб је прихватио Информацију о пристиглим донацијама и стању залиха лијекова, медицинских и других средстава за заштиту здравља грађана, као и средстава за одржавање хигијене, те извршио расподјелу донираних производа здравственим установама у Републици Српској.

Министарство трговине и туризма има обавезу да у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите припреми приједлог забране, односно ограничења извоза производа потребних за одржавање хигијене у тренутној епидемиолошкој ситуацији, саопштено је из Владе Српске.

Задужено је Министарство трговине и туризма да овај приједлог упути Министарству спољне трговине и економских односа БиХ на даље разматрање и усвајање.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар