АКТУЕЛНО:

Удружење Завичај: Саопштење поводом страдања народа на Банији изазваног земљотресом

Удружење Завичај изражава саућешће свим страдалим у земљотресу библијских размера који је погодио Банију и делове Републике Српске уз реку Уну и Саву. Чланови Удружења Завичај са великом зебњом и стрепњом прате дешавања у подручјима погођеним земљотресом ,поготов што су готово сва подручја где је некад живио српски а сада живе малобројни повратници , погођена овом катастрофом . Страдале су нам светиње које су опстајале пркосећи разним изазовима а задњи је био одлазак српског становништва у аугусту 1995 услед протеривања од стране хрватске војске.

Ми избегли и расељени суосјећамо са свима који су изгубили свој дом,без обзира на националност, јер знамо шта значи изгубити све у пар секунди. Удружење Завичај се захваљује Председнику Републике Србије Александру Вучићу који је препознао невољу не само српског народа него и других становника Баније и упутио помоћ која ће им итекако значити у овим тешким тренуцима а тиме је посло порука да је Србија и српски народ онај народ који је спреман да помогне свакоме у невољи.

Председник Удружења
Ненад Абрамовић