Завичајно удружење Мостови на Дрини обрадовало малишане пакетићима за Светог Саву

Завичајно удружење Мостови на Дрини је уочи Светог Саве 26. јануара обрадовало своје малишане и подијелило им пакетиће.

Како нам је рекао Витомир Вулин и ове године као и претходне, у сусрет им је иазашао Фонд за избегла и расељена лица на челу са директором Душком Ћутилом.

– Сарадња са Фондом се наставља и у овој години, гдје смо у заједничкој сарадњи успјели да обезбједимо 35 пакетића за наше најмлађе чланове. Прије него што су подијељени пакетићи дјеца су рецитовала пјесме о Светом Сави, а они који су се стидјели нацртали су цртеж такођe о Светом Сави.

На крају су сви заједно  отпјевали химну Светом Сави, а онда су се дјечица послужила са сланишима и слаткишима које су припремили чланови удружења.

Програм је водила Тамара Дивљак, а присутнима се обратио и свештеник Храма Светих Сирмијских мученика Бранислав Дивљак и подсјетио присутне колико је био значајан  Свети Сава.

ЗУ Мостови на Дрини постоји скоро 2 године и поносно истичу да су имали доста појединачних и групних акција на разним манифестацијама.

– Настојаћемо у години пред нама не само да повећамо број чланова удружења, него и да одржимо неке нове манифестације које ће нас ујединити, зближити и гдје ћемо са нашим свештеницима промовисати праве друштвене и породичне вриједности.

ЗУ Мостови на Дрини су заједно са Удружењем Краљевина Србија уручили пакетиће на Дан Светог Саве и дјеци на Дјечјем одјељењу Болнице у Сремској Митровици и на тај начин обрадовали болесне малишане.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар