„Глас Холмије“: Десет признања за десет година излажења!

Часопис Глас Холмије је на Видовдан 2022. добио Захвалницу од Удружења добровољаца ратова до 1918.њихових потомака и поштовалаца Беране у знак признања за допринос у очувању свијетлих традиција добровољачког покрета.Захвалницу је уручио Миличко Трифуновић, предсједник Удружења.Захвалницу су примили Бранислав Оташевић предсједник Издавачког савјета часописа Глас Холмије и Горан Киковић, главни и одговорни уредник часописа Глас Холмије.
Часопис за књижевност,историју и културу “Глас Холмије“,који излази на српском језику и ћирилици у Беранама од јуна 2012.године добио је велики број признања, међу којима издвајамо:
1.“Глас Холмије“ је 2016. године добио “Повељу“за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења “Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.
2.“Глас Холмије“ је 28. јануара 2017. добио “велику повељу“ од Удружења српских књижевника и пјесника Срба у Црној Гори и расејању “Горска Вила“ са сједиштем у Подгорици.
3.“Глас Холмије“ је 2017.године добио “Благодарје“за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења “Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.
4.“Глас Холмије“ је 25. јануара 2017. добиo од Савеза писаца Русије “грамату“ за књижевни рад и афирмацију српског језика и културе и на ширењу братских веза између братског српског и руског народа из Москве.
5.“Глас Холмије“ је 2018. године добио “захвалницу“ од друштва Црногорско-руског пријатељства “Петар Први“ из Подгорице.
6.“Глас Холмије“ је 2019. године добио захвалницу од Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца Војвода Степа-Војводина-Србија за дугогодишњу успјешну сарадњу и у знак признања за допринос очувању светлих традиција добровољачког покрета.
7.“Глас Холмије“ је 2019. године добио за очување и његовање ћириличног писма “Плакету-моја ћирилица“ од Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори из Подгорице.
8. “Глас Холмије“ је 2020. Године је добио повељу од од друштва Црногорско-руског пријатељства “Петар Први“ из Подгорице.
9.“Глас Холмије“ је 2021. Године добио “Захвалницу“ од Етно села Кољено у част 20.фестивала народне музике “Први глас Васојевића“ у Улотини код Андријевице
10.“Глас Холмије“ је на Видовдан 2022. године добио “Захвалницу“ од Удружења добровољаца ратова до 1918.,њихових потомака и поштовалаца Беране у знак признања за допринос очувању свијетлих традиција добровољачког покрета.
Оснивач и издавач часописа Глас Холмије је : Српско историјско-културно друштво “Никола Васојевић“, Беране,док је главни и одговорни уредник Горан Киковић,професор историје,аутор 12.књига.
Извор: СРПСКА 24
Нема коментара

Напишите коментар