Kристина – капитен подмлатка ФК Петрова гора 1946 из Војнића

Након дуље времена поново сам на трибинама нашег малог клуба у ком сам провео младост. Игра се утакмица подмлатка, пионири „Петрове горе“ против вршњака из „Војнића ’95“. То је наш локални, мјесни дерби…

Морам вам рећи да дуго нисам видио зрелије игре у малишана тога узраста у обадвије екипе. Мого смишљених акција, добрих проигравања, пас игре… Много прилика за голове, уклизавања, трчања, голова.. Нећу никог посебно истицати, ал једно име морам ипак споменути.


Кнежевић Кристина, носи капитенску траку екипе ФЦПГ 1946 из Војнића. Из шале је зовем „Косовка“. Другови из екипе је посебно поштују. Гледао сам ју задњи пут прије три године. Некад крхка дјевојчица, сада већ једна лијепа цура, спорташица од главе до пете.
Тврда у дуелима, не боји се момчића из противничких екипа. Уз то све није изгубила ништа од своје женствености, напротив. Бит ће то цура за понос свима.

Помало је и њена животна прича посебна. Одлична је ученица је 7. разреда Основне школе у Војнићу. Отац јој је након Олује избјегао у Обилић на Косову гдје је пронашао љубав свог живота са којом се враћа на родни Кордун. Кристина има старијег брата Марка, ученика средње школе у Карловцу. Успјешно брани гол јуниорскуе момчади. Селекција јуниора је такођер у самом врху лигу, тренутно на дугој позицији. Води их млад тренер Косановић Илија – Коса.

Ова екипа пионира је лани са тренером Слободаном Малићем – Бобом премоћно освојила првенство, тако да је ово наставак тога пута. По свему судећí бит ће шампиони и ове године. Мада разултат и није тако битан, али добили су ову утакмицу са 3 : 0.
Честитамо вам на побједи. Много успјеха вам желимо у даљњем такмичењу!

За гору…славну!
За боју…зелену!
За мајку, нашу…Петрову!
Све…све …све …………
. . .
Позивам све старије играче ФЦПГ 1946 Војнић, њихове потомке, поштоваоце клуба и све остале људе добре воље да помогну опстанак и рад „Петрове горе“, која дјелује у тешким увјетима и унаточ свему слави 70 година постојања. Уз вашу помоћ бит це их још!

Нема коментара

Напишите коментар