Linta primio predsjednika Udruženja penzionera iz Hrvatske i eksperte

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta  primio je  10. oktobra na sastanak predsjednika Udruženja penzionera iz Hrvatske Jovana Kablara, naučnog savjetnika u Institutu za međunarodnu politiku i privredu dr. Duška Dimitrijevića i zamjenika direktora Agencije za restituciju Radmilu Nikšić.

Učesnici sastanka upoznali su narodnog poslanika Miodraga Lintu sa problemima Udruženja penzionera iz Hrvatske, prvenstveno sa problemom dospjelih a neisplaćenih penzija, kao i sa drugim problemima sa kojima se suočavaju protjerani Srbi i drugi oštećeni građani u Hrvatskoj. Posebno je istaknuta potreba da se ponovo pokrene pitanje rješavanja navedenih problema.

Linta je naglasio da Hrvatska čitavo vrijeme poslije rata sprečava povratak imovinskih i stečenih prava protjeranih Srba i drugih oštećenih građana, kao i povratak imovine pravnih subjekata iz Srbije. On smatra da jedno od državnih i nacionalnih pitanja treba da bude insistiranje na dosljednom poštovanju i sprovođenju Bečkog sporazuma o sukcesiji posebno Aneksa G u kome se jasno kaže da svim građanima moraju biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31. decembar 1990. godine.

Na sastanku je naglašena potreba da država izradi Strategiju za sprovođenje otvorenih pitanja sukcesije.  Linta je istakao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne u pronalaženju načina za rješavanje iznijetih problema i doprinese  izradi Strategije.

Nema komentara

Napišite komentar